ΔΕΥΑ Διδυμοτείχου: Κατάλληλο και ασφαλές το πόσιμο νερό σε Ελαφοχώρι, Δάφνη, Σιτοχώρι και Ευγενικό

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 9 Φεβρουαρίου, 2026 12:46

ΔΕΥΑ Διδυμοτείχου: Κατάλληλο και ασφαλές το πόσιμο νερό σε Ελαφοχώρι, Δάφνη, Σιτοχώρι και Ευγενικό

Σε πλήρη αποκατάσταση της καταλληλότητας του πόσιμου νερού στους οικισμούς Ελαφοχωρίου, Δάφνης, Σιτοχωρίου και Ευγενικού προχώρησε η ΔΕΥΑ Διδυμοτείχου, όπως ανακοίνωσε επίσημα σήμερα, Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2026.

Σύμφωνα με τη Δημόσια Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Διδυμοτείχου, μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων εργαστηριακών ελέγχων και την ανάλυση των δειγμάτων, διαπιστώθηκε ότι το νερό είναι απολύτως ασφαλές για ανθρώπινη κατανάλωση και για κάθε άλλη χρήση. Η διαπίστωση αυτή αφορά τόσο τους συγκεκριμένους οικισμούς όσο και το σύνολο του Δήμου Διδυμοτείχου.

Με την παρούσα ανακοίνωση αίρεται κάθε προηγούμενη απαγόρευση που είχε τεθεί σε ισχύ για λόγους προληπτικής προστασίας της δημόσιας υγείας, ενώ η υδροδότηση επανέρχεται σε πλήρη κανονικότητα.


Η ΔΕΥΑ Διδυμοτείχου υπογραμμίζει ότι η διαχείριση της κατάστασης έγινε με απόλυτη υπευθυνότητα και προτεραιότητα την ασφάλεια των πολιτών. Παράλληλα, εκφράζει τις ευχαριστίες της προς τους δημότες για την υπομονή και την υποδειγματική συνεργασία που επέδειξαν κατά τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Αποκατάσταση της Καταλληλότητας του Νερού στους Οικισμούς Ελαφοχωρίου, Δάφνης, Σιτοχωρίου και Ευγενικού

Με υπευθυνότητα απέναντι στη δημόσια υγεία, η ΔΕΥΑ Διδυμοτείχου ενημερώνει τους κατοίκους των οικισμών Ελαφοχωρίου, Δάφνης Σιτοχωρίου και Ευγενικού ότι η υδροδότηση επανέρχεται σε πλήρη κανονικότητα.

Αποτελέσματα Εργαστηριακών Ελέγχων

Μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων εργαστηριακών ελέγχων και την ανάλυση των δειγμάτων, επιβεβαιώθηκε ότι το νερό είναι απολύτως ασφαλές για ανθρώπινη κατανάλωση και κάθε άλλη χρήση τόσο στους συγκεκριμένους οικισμούς όσο και σε ολόκληρο τον δήμο Διδυμότειχου.

Από τη στιγμή της παρούσας ανακοίνωσης, ισχύει η άρση κάθε προηγούμενης απαγόρευσης.

Ευχαριστήριο μήνυμα

Η ΔΕΥΑ Διδυμοτείχου αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει:

1. Τους Δημότες: Για την υπομονή και την υποδειγματική συνεργασία που επέδειξαν κατά τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων.

2. Τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων: Για την πολύτιμη βοήθειά τους στην άμεση ενημέρωση των πολιτών, καθώς και για την αποτελεσματική οργάνωση της διανομής εμφιαλωμένων νερών στους πληγέντες οικισμούς.

9 Φεβρουαρίου 2026
Ο Γ. Διευθυντής της ΔΕΥΑΔ
Δρ. Πετρίδης Νικόλαος


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 9 Φεβρουαρίου, 2026 12:46

Ράδιο Έβρος TV