Οι συμμορίες με τους δήθεν γιατρούς που τηλεφωνούν για “ατυχήματα συγγενών” είναι αμέτρητες – Άλλοι δύο απατεώνες συνελήφθησαν στο Τελωνείο Προμαχώνα

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 29 Οκτωβρίου, 2023 12:29

Οι συμμορίες με τους δήθεν γιατρούς που τηλεφωνούν για “ατυχήματα συγγενών” είναι αμέτρητες – Άλλοι δύο απατεώνες συνελήφθησαν στο Τελωνείο Προμαχώνα

Φαίνεται πως οι συμμορίες είναι αμέτρητες και τα άτομα που εμπλέκονται στα κυκλώματα εξαπάτησης πολιτών είναι τόσα πολλά, που όσα και να συλλαμβάνονται πάντα προκύπτουν νέες περιπτώσεις σε όλη την επικράτεια. Ο λόγος για τη γνωστή μέθοδο που εφαρμόζουν επιτήδειοι, αλλοδαποί ως επί το πλείστον – άντρες και γυναίκες κυρίως εκ Βουλγαρίας – οι οποίοι προσποιούνται ιατρούς που ζητούν χρήματα για να προχωρήσουν σε χειρουργική επέμβαση συγγενικού προσώπου του θύματος έπειτα από δήθεν ατύχημα. Ακολουθεί συνεργός τους που επισκέπτεται το σπίτι του θύματος και εισπράττει τα χρήματα και η ιστορία επαναλαμβάνεται διαρκώς παρά τις κατά καιρούς συλλήψεις και εξιχνιάσεις ορισμένων υποθέσεων.

Πρόσφατα στην Ορεστιάδα οι αστυνομικοί από το Διεύθυνση Αστυνομίας Ορεστιάδας προχώρησαν σε εξιχνίαση περιστατικού (βλ. σχετικά: ΕΔΩ), ακολούθησαν σε χωριό του Σουφλίου συλλήψεις από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης (βλ. σχετικά ΕΔΩ). Τώρα, μόλις ελάχιστες μέρες μετά από τα δύο τελευταία περιστατικά του Έβρου, συνελήφθησαν άλλα δύο άτομα στο τελωνείο του Προμαχώνα, αφού κατάφεραν να εξαπατήσουν δύο ηλικιωμένες στη Δράμα και στις Σέρρες, αποσπώντας τους 6.200€ και 3.000€ αντίστοιχα μαζί με κοσμήματα.


Οι πολίτες πρέπει να είναι διαρκώς υποψιασμένοι, καλά ενημερωμένοι για τις υποθέσεις αυτές και να γνωρίζουν πως ποτέ κανένας πραγματικός γιατρός για καμία περίπτωση ατυχήματος δεν πρόκειται να τηλεφωνήσει και να ζητήσει χρήματα για χειρουργική επέμβαση ή για υλικά που απαιτούνται τάχα άμεσα γι’ αυτήν. Το ιδανικό, αν συμβεί στον καθένα να πέσει “θύμα” παρόμοιων περιπτώσεων, είναι αρχικά να κλείσει το τηλέφωνο, παρότι οι απατεώνες προσπαθούν με ψυχολογική πίεση που ασκούν να κρατούν τη γραμμή διαρκώς κατειλημμένη μέχρι να φτάσει ο συνεργός για την είσπραξη των χρημάτων. Στη συνέχεια να καλέσει το συγγενικό πρόσωπο το οποίο υποτίθεται ότι έχει εμπλακεί στο ατύχημα και μόλις διαπιστώσει ότι πρόκειται για απόπειρα εξαπάτησης να καλέσει την αστυνομία.

Αναλυτικά οι δύο τελευταίες υποθέσεις:

> ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις απάτης που διαπράχθηκαν σε βάρος ηλικιωμένων στη Δράμα και σε οικισμό των Σερρών

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, μέλη συμμορίας που παραλάμβαναν τα χρήματα

Εξιχνιάσθηκαν άμεσα έπειτα από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, δύο υποθέσεις απάτης που διαπράχθηκαν χθες (28-10-2023) το μεσημέρι σε βάρος δύο ηλικιωμένων ημεδαπών αντίστοιχα, στην πόλη της Δράμας και σε οικισμό των Σερρών.

Συνελήφθησαν το βράδυ της ίδιας ημέρας στο Μεθοριακό Σταθμό Προμαχώνα Σερρών, από τους ανωτέρω αστυνομικούς και με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Προμαχώνα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών, δύο αλλοδαποί μέλη συμμορίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της απάτης. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους που αναζητούνται.

Αναλυτικότερα, άγνωστος δράστης, προσποιούμενος τον ιατρό, επικοινώνησε τηλεφωνικά με μία ημεδαπή στη Δράμα και με το πρόσχημα ότι συγγενικό της πρόσωπο έχει τραυματισθεί και χρειάζεται άμεση πραγματοποίηση χειρουργικής επέμβασης, κατάφερε να την πείσει να τοποθετήσει έξωθεν της οικίας της το χρηματικό ποσό των 6.200 ευρώ και κοσμήματα, τα οποία παρέλαβε ο ένας δράστης, ενώ στη συνέχεια επιβιβάστηκε σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο στο οποίο τον ανέμενε ο συνεργός του και τράπηκαν σε φυγή.

Έπειτα από καταγγελία του περιστατικού πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκαν οι παραπάνω δράστες και συνελήφθησαν, ενώ από την έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας με την συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Σιδηροκάστρου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών, προέκυψε ότι οι δράστες χθες το μεσημέρι με την ίδια μέθοδο εξαπάτησαν και μία ημεδαπή σε οικισμό των Σερρών και της αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ και κοσμήματα.

Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα αφαιρεθέντα χρηματικά ποσά και τα κοσμήματα, προκειμένου να αποδοθούν στις δικαιούχους τους.

Επιπλέον κατασχέθηκαν το ανωτέρω όχημα ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων και τρία κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας, για την ταυτοποίηση των συνεργών τους και την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 29 Οκτωβρίου, 2023 12:29

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV