Δεν ανάβει σήμερα η κάμινος στο εργοστάσιο ζάχαρης στην Ορεστιάδα

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη Οκτώβριος 27, 2017 12:14

Δεν ανάβει σήμερα η κάμινος στο εργοστάσιο ζάχαρης στην Ορεστιάδα

Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα έναρξη της λειτουργίας του εργοστασίου της ΕΒΖ στην Ορεστιάδα – Την οργή τους για την καθυστέρηση εκφράζουν οι αγρότες

Δεν θα ανάψει σήμερα τελικά η κάμινος του εργοστασίου ζάχαρης στην Ορεστιάδα, όπως είχε προγραμματιστεί. Οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα για την έναρξη των εργασιών και της επεξεργασίας στο εργοστάσιο, όπως είχε αναφερθεί από τον αναπληρωτή διευθυντή του εργοστασίου ΕΒΖ στην Ορεστιάδα κ. Γιάννη Παπαδόπουλο στο Δημοτικό Συμβούλιο ΟρεστιάδαςΠλέον ως νέα ημέρα έναρξης ορίστηκε η ερχόμενη Τρίτη 31 Οκτωβρίου.

Οι μέχρι σήμερα καθυστερήσεις έχουν ξεσηκώσει αντιδράσεις από πλευράς αγροτών, οι οποίοι εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους για την μη έγκαιρη λειτουργία του εργοστασίου ζάχαρης στην Ορεστιάδα. Παρά τις όποιες προσπάθειες παραμένει το γεγονός ότι το εργοστάσιο της Ορεστιάδας δεν έχει λειτουργήσει ακόμα λόγω των μεταβολών στην διοίκηση της ΕΒΖ και την αμέλεια των υπευθύνων με αποτέλεσμα χιλιάδες στρέμματα με ζαχαρότευτλα να κινδυνεύουν να μείνουν ασυγκόμιστα, όπως καταγγέλλει ο Αγροτικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης.

Η συγκομιδή των αγροτικών προϊόντων έχει χρονικό ορίζοντα , αρχή και τέλος και ο καιρός δεν περιμένει πότε θα διοριστεί καινούργια διοίκηση ούτε πότε θ΄αποφασίσει οποιοσδήποτε γραφειοκράτης να τεθεί σε λειτουργία το εργοστάσιο ζάχαρης στην Ορεστιάδα!” αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Ο Αγροτικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης καταγγέλλει την εγκληματική αμέλεια των διοικήσεων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης , τους πιστωτές της και κυρίως το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να λειτουργήσει έγκαιρα και στην σωστή χρονική στιγμή το εργοστάσιο ζάχαρης στην Ορεστιάδα.

Παρά τις όποιες προσπάθειες των τοπικών βουλευτών και με μοναδικό στόχο την πώληση των δυο κερδοφόρων θυγατρικών εργοστασίων στην Σερβία μέσα σε 24 μήνες διορίστηκαν 5 διοικήσεις με ανθρώπους που δεν είχαν τις γνώσεις ούτε τα προσόντα να διοικήσουν την τελευταία μεγάλη επιχείρηση της χώρας.

Αποτέλεσμα της ανεπάρκειας ,των εγκληματικών καθυστερήσεων και της αδυναμίας συνεννόησης ήταν το εργοστάσιο ζάχαρης της Ορεστιάδος να παραμένει κλειστό και την ίδια στιγμή παρά τις υποσχέσεις, χιλιάδες στρέμματα με ζαχαρότευτλα τουλάχιστον στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου να κινδυνεύουν να μείνουν ασυγκόμιστα .

Αν και θα έπρεπε να το γνωρίζουν οι ιθύνοντες τα χωράφια δεν είναι μαγαζιά, που μπορούν ν΄ανεβάζουν ή να κατεβάζουν ρολά. Η συγκομιδή των αγροτικών προϊόντων έχει χρονικό ορίζοντα , αρχή και τέλος και ο καιρός δεν περιμένει πότε θα διοριστεί καινούργια διοίκηση ούτε πότε θ΄αποφασίσει οποιοσδήποτε γραφειοκράτης να τεθεί σε λειτουργία το εργοστάσιο ζάχαρης στην Ορεστιάδα !

Επειδή για εσάς μπορεί να είναι μια απόφαση μιας ημέρας αλλά για εμάς οι κόποι και οι αγωνίες μιας ζωής, προειδοποιούμε ότι για κάθε μέρα που χάνεται, για ενδεχόμενη κακή ποιότητα της συγκομιδής ή ακόμη χειρότερα για καθόλου συγκομιδή πλέον υπαίτιοι θα είσθε εσείς, για την καταστροφή της φετινής παραγωγής και θα πρέπει ν΄ αναλάβετε και τις πολιτικές και τις οικονομικές ευθύνες, που υφίσταται όλη η τοπική οικονομίας της Π.Ε. Έβρου


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη Οκτώβριος 27, 2017 12:14
RadioEvrosAPPS

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV

upart300

Πρωτοσέλιδα

Εγγραφείτε στο Newsletter