ΔΑΟΚ Έβρου: Έναρξη νέας γενεάς του λεπιδόπτερου – Σύσταση στους αγρότες για ελέγχους και επεμβάσεις

Συντάκτης Νewsroom 3 Αυγούστου, 2022 14:39

ΔΑΟΚ Έβρου: Έναρξη νέας γενεάς του λεπιδόπτερου – Σύσταση στους αγρότες για ελέγχους και επεμβάσεις

Από την Π.Ε. Έβρου και την ΔΑΟΚ Έβρου γίνεται ενημέρωση για την έναρξη νέας γενιάς του εντόμου loxostege sticticalis, του λεπιδόπτερου εντόμου που προσβάλει πολλές καλλιέργειες σε πολλά μέρη του Έβρου.

Μέσω της ανακοίνωσης γίνεται σύσταση στους αγρότες να ελέγχουν συχνά τα αγροκτήματα τους και να προχωρούν σε επεμβάσεις, όταν οι προνύμφες προσβάλλουν τις καλλιέργειές τους, με εγκεκριμένα εντομοκτόνα:

Έχει ξεκινήσει ήδη η επόμενη γενεά του λεπιδόπτερου εντόμου το οποίο είχε προσβάλλει έντονα τις καλλιέργειες σε όλες σχεδόν τις περιοχές του Έβρου κατά το μήνα Ιούλιο.

Αυτή την χρονική περίοδο παρατηρούνται μεγάλοι πληθυσμοί στο στάδιο του ακμαίου (πεταλούδα), και της εναπόθεσης των αυγών τους.

 Σε λίγες ημέρες θα γίνει η εκκόλαψη τους και οι προνύμφες που θα εμφανιστούν είναι αυτές που προσβάλλουν τις καλλιέργειες.

Σε όλη την ευρύτερη περιοχή οι πεταλούδες  δεν βρίσκονται στο ίδιο στάδιο ανάπτυξης , κάτι που σημαίνει ότι δεν θα έχουμε ταυτόχρονη εμφάνιση προνυμφών  σε όλες τις περιοχές.

Γι’ αυτό συστήνεται  στους αγρότες να ελέγχουν συχνά  τα αγροκτήματα τους και να προχωρούν σε επεμβάσεις, όταν οι προνύμφες προσβάλλουν τις καλλιέργειές τους, με εγκεκριμένα εντομοκτόνα ακολουθώντας τις οδηγίες χρήσης της ετικέτας κάθε σκευάσματος.

                                                                                                                                 


Συντάκτης Νewsroom 3 Αυγούστου, 2022 14:39

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV