Δαμασκηνός: Στηρίζω την πρόταση για δημιουργία Π.Ε. Βορείου Έβρου

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 2 Οκτωβρίου, 2021 08:28

Δαμασκηνός: Στηρίζω την πρόταση για δημιουργία Π.Ε. Βορείου Έβρου

Με δελτίο τύπου που απέστειλαν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης οι συμμετέχοντες φορείς της πρωτοβουλίας που αναπτύσσεται το τελευταίο διάστημα και έχει ως στόχο τη δημιουργία Π.Ε. Βορείου Έβρου, αναφέρουν πως “Στηρίζει την πρόταση για Π.Ε. Βορείου Έβρου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ.κ. Δαμασκηνός”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ενισχύεται η διεκδίκηση των φορέων του Βορείου Έβρου για τη δημιουργία αυτόνομης Περιφερειακής Ενότητας, με τη θερμή υποστήριξη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Διδυμοτείχου Ορεστιάδος και Σουφλίου κ.κ. Δαμασκηνού.

Το μεσημέρι της Πέμπτης 30 Σεπτεμβρίου αντιπροσωπεία των συμμετεχόντων φορέων, που διεκδικούν τη διοικητική αναδιάταξη του νομού Έβρου, επισκέφθηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Δαμασκηνό στο γραφείο του στο Διδυμότειχο προκειμένου να συζητήσουν επί της πρότασης και να ακούσουν τις απόψεις του.

Ο Σεβασμιώτατος δήλωσε ένθερμος υποστηρικτής της πρότασης, αναγνωρίζοντας όλους τους λόγους που καταστούν αναγκαία τη διοικητική αναδιάταξη του νομού Έβρου με τη δημιουργία Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Έβρου. Διευκρίνισε πως, σε ενδεχόμενη δημιουργία Περιφερειακής Ενότητας που να περιλαμβάνει δύο εκ των τριών δήμων, δεν συντρέχει κανένα κώλυμα όσον αφορά στη γεωγραφική έκταση της Ιεράς Μητροπόλεως Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου και Σουφλίου, αφού η διοικητική αυτονομία της Εκκλησίας είναι δεδομένη. Άλλωστε, όπως είπε, από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε στην περιοχή αντιλήφθηκε ότι ο Βόρειος Έβρος αποτελεί ένα ξεχωριστό κομμάτι του νομού με εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά από το κεντρικό και νότιο τμήμα του.

Διαπιστώθηκε σύμπνοια απόψεων με τον Σεβασμιώτατο, μία κοινή οπτική απέναντι στην επιθυμητή ανάπτυξη του τόπου, με αποτέλεσμα να ισχυροποιείται ακόμη περισσότερο η επιθυμία της τοπικής κοινωνίας, όπως εκφράζεται από τους παραγωγικούς, επαγγελματικούς και επιστημονικούς φορείς που διεκδικούν τη δημιουργία Π.Ε. Βορείου Έβρου.

Σημειώνεται πως η συνάντηση με τον Μητροπολίτη της περιοχής σηματοδοτεί την έναρξη του νέου κύκλου επαφών με τους τοπικούς παράγοντες του Βορείου Έβρου, καθώς προγραμματίζονται συσκέψεις με τους αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμού, τους βουλευτές του νομού και τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, έως ότου το δίκαιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας φτάσει στο κεντρικό κράτος προς ικανοποίησή του.


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 2 Οκτωβρίου, 2021 08:28

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV