Μια ακόμη φωλιά για τα πουλιά στο Εθνικό Πάρκο Δαδιάς

Συντάκτης Νewsroom 19 Απριλίου, 2024 06:47

Μια ακόμη φωλιά για τα πουλιά στο Εθνικό Πάρκο Δαδιάς

Το προσωπικό της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Δέλτα Έβρου και Δαδιάς του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α πραγματοποίησε επίσκεψη στο Γυμνάσιο Τυχερού ύστερα από πρόσκληση της διευθύντριας του σχολείου, με σκοπό να παραλάβει τεχνητή φωλιά, την οποία κατασκεύασε μαθητής του σχολείου.

Τον περασμένο μήνα μια ομάδα μαθητών επισκέφτηκε το Κέντρο Ενημέρωσης Δαδιάς στο πλαίσιο δράσεων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που υλοποιεί το σχολείο. Οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τη χρησιμότητα και το ρόλο των αρπακτικών στην τροφική αλυσίδα, την ανάγκη προστασίας τους καθώς και για τις δράσεις που υλοποιεί αυτή την περίοδο ο Οργανισμός.


Μία απο αυτές τις δράσεις μεταξύ άλλων είναι και η τοποθέτηση τεχνητών φωλιών στο Εθνικό Πάρκο σε καμένες εκτάσεις, κοντά σε θέσεις φωλεοποίησης τόσο του Μαυρόγυπα όσο και των νυκτόβιων αρπακτικών πουλιών.

Με αφορμή τη δράση αυτή, μαθητής της Α΄τάξης του Γυμνασίου Τυχερού κατασκεύασε «μια ακόμη φωλιά για τα πουλιά» συμβάλλοντας έτσι σημαντικά στη διασφάλιση της αναπαραγωγικής τους επιτυχίας και καταδεικνύοντας κατά αυτόν τον τρόπο τα οφέλη της δημιουργικής παρέμβασης του ανθρώπινου παράγοντα στη φύση!


Συντάκτης Νewsroom 19 Απριλίου, 2024 06:47

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV