Διαμαντής Παπαδόπουλος: “Είμαι έτοιμος να αναλάβω τη διοίκηση του δήμου Ορεστιάδας”

Συντάκτης Χάρης Κανταρίδης 7 Δεκεμβρίου, 2023 10:54
Swiss Approval

Διαμαντής Παπαδόπουλος: “Είμαι έτοιμος να αναλάβω τη διοίκηση του δήμου Ορεστιάδας”

Φιλοξενούμενος σήμερα στην “Πρωινή Περιπολία” του ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ ο νεοεκλεγής Δήμαρχος Ορεστιάδας Διαμαντής Παπαδόπουλος μίλησε μεταξύ άλλων για την κατάργηση των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου όπως το ΚΠΑΑΔΟ και η ΔΗΚΕΠΑΟ, την αλλαγή του καθεστώτος των ΔΕΥΑ, τα οικονομικά του Δήμου αλλά και πόσο έτοιμος είναι να αναλάβει τη Διοίκηση του Δήμου.

Αρχικά σχολίασε πως η ενσωμάτωσή των ΝΠΔΔ στο Δήμο είναι απόφαση που κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, αν και τόνισε πως σίγουρα θα αντιμετωπίσει κάποιες δυσλειτουργίες στην αρχή. Όμως το γενικότερο συμπέρασμα είναι ότι το τελικό πρόσημο θα είναι θετικό.

Ο κ. Παπαδόπουλος χαρακτήρισε ξάφνιασμα την απόφαση της κυβέρνησης να περάσουν οι ΔΕΥΑ της χώρας σε πιο συγκεντρωτικές περιφερειακές δομές, κάνοντας λόγο για πιθανές δυσκολίες στην λειτουργία τους καθώς υπάρχουν διαφορετικότητες από περιοχή σε περιοχή και από πόλη σε πόλη, αλλά και ζητήματα οικονομικής ευρωστίας. Άφησε όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο να τροποποιηθεί η απόφαση ή εφόσον υλοποιηθεί πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει.

Swiss Approval

Σε ό,τι αφορά στα οικονομικά του Δήμου και το τι παραλαμβάνει από την προηγούμενη διοίκηση, είπε ότι τα πράγματα θα είναι αρκετά δύσκολα τονίζοντας ότι τον πρώτο χρόνο κυρίως θα υπάρχουν αρκετές δυσκολίες, λέγοντας παράλληλα ότι ο ίδιος στοχεύει σε soft δράσεις για το 2024, με λίγα ή και με καθόλου χρήματα.

Ειδική μνεία έκανε στις ομάδες εργασίας που έχει συγκροτήσει, από τους πολίτες που είχαν συμμετάσχει ως υποψήφιοι στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές. Ανέφερε πόσο εντυπωσιασμένος είναι από την διάθεση των ανθρώπων να βοηθήσουν και να συμμετάσχουν, συγκροτώντας ομάδες προτάσεων, εργασιών ακόμα και εθελοντισμού.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο νεοεκλεγής Δήμαρχος ενημέρωσε πως όποιος θέλει να ενταχθεί σε κάποια από τις ομάδες αυτές, μπορεί να το δηλώσει στο e-mail της παράταξης “Ορεστιάδα Νέα Ξανά” ([email protected]), γιατί “οποιοσδήποτε μπορεί να εισέλθει, δεν αποκλείουμε κανέναν“.

Αναφορικά με το κατά πόσο έχει κατασταλάξει στα ονόματα των ανθρώπων που θα λάβουν θέσεις – κλειδιά στο Δημοτικό Συμβούλιο και στη λειτουργία των δομών του δήμου, είπε ότι έχει ήδη έτοιμο το γενικό πλάνο στο μυαλό του και φυσικά όλα θα γίνουν αφότου γίνει και η ορκωμοσία στις 27 του Δεκέμβρη.


Συντάκτης Χάρης Κανταρίδης 7 Δεκεμβρίου, 2023 10:54

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV