Βουλευτική παρέμβαση ζητά ο Χ. Τοκαμάνης για το κτήριο της Βασιλέως Γεωργίου

Συντάκτης Νewsroom 17 Ιανουαρίου, 2020 10:57

Βουλευτική παρέμβαση ζητά ο Χ. Τοκαμάνης για το κτήριο της Βασιλέως Γεωργίου

Σοβαρό θέμα με το κτήριο επί της οδού Βασιλέως Γεωργίου που στέγαζε παλαιότερα το στρατιωτικό νοσοκομείο στο Διδυμότειχο έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες

Το θέμα έγινε γνωστό στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου καθώς το κτίριο που στεγάζει πέντε συλλόγους οι οποίοι καλούνται να το εκκενώσουν. Όπως εξήγησε μιλώντας για το θέμα στον αέρα του ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης και πρώην δήμαρχος Διδυμοτείχου Χρήστος Τοκαμάνης, το κτήριο ανήκει στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και είχαν γίνει προσπάθειες στο παρελθόν να περάσει στον δήμο, ενώ πρόσφατα ενημερώθηκαν στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου από τον Δήμαρχο ότι έλαβε ειδοποίηση από τοπική στρατιωτική υπηρεσία, πως  οι σύλλογοι που στεγάζονται στο κτίριο θα πρέπει να το εκκενώσουν άμεσα, ειδάλλως η εν λόγω υπηρεσία θα απευθυνθεί στον Εισαγγελέα.

Ο κ. Τοκαμάνης έκανε γνωστό πως ζήτησε παρέμβαση των βουλευτών του νομού για το θέμα μέσω επιστολής:

Αξιότιμοι κύριοι

Κατά την σημερινή συνεδρίαση (13/01/2020)  του Δημοτικού συμβουλίου Διδυμοτείχου, με έκπληξη ενημερωθήκαμε από τον κύριο Δήμαρχο, ότι έλαβε ειδοποίηση από τοπική στρατιωτική υπηρεσία, πως  οι 5 (πέντε) σύλλογοι της πολης μας που στεγάζονται στο κτίριο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, (πρώην Τ.ΥΓ,) επί της οδού Βασιλεως Γεωργίου στο Διδυμότειχο, θα πρέπει να το εκκενώσουν άμεσα,  ειδάλλως η εν λογω   υπηρεσία,  θα απευθυνθεί στον κ. Εισαγγελέα για τα   περαιτέρω,  κάτι που  θεωρούμε απαράδεκτο   και κατακριτέο.

Για το συγκεκριμένο κτίριο εδώ και πολλά χρόνια,  έγιναν  προσπάθειες από το  Δήμο Διδυμοτείχου, ώστε να εξαγορασθει απο το ΥΠΕΘΑ.

Να σημειωθεί  ότι ο Δήμος επανειλημμένα  έχει παραχωρήσει οικόπεδα για τις ανάγκες του Υπουργείου κάτι που δικαιολογεί ακόμη και την δωρεάν παραχώρηση του προς αυτόν.

Παρακαλούμε για την δική σας  άμεση πολιτική παρέμβαση  προς την κυβέρνηση, τον Υπουργό Εθνικής Αμυνας και το ΥΠΑΠΕΔ, προκειμένου να αποδοθεί το κτίριο στους δημότες Διδυμοτείχου.

Για την «Δύναμη Δημιουργίας»

Ο επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης

Τοκαμάνης Χρήστος


Συντάκτης Νewsroom 17 Ιανουαρίου, 2020 10:57

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200

Δημοφιλή άρθρα

Μουρμούρια

Ράδιο Έβρος TV