Βιώσιμη Ανάπτυξη Παράκτιου και Θαλάσσιου Τουρισμού σε Περιοχές της ΠΑΜΘ

Συντάκτης Ιουλία Νιχωρίτη 12 Ιουνίου, 2019 10:32

Βιώσιμη Ανάπτυξη Παράκτιου και Θαλάσσιου Τουρισμού σε Περιοχές της ΠΑΜΘ

Ενημερωτική εκδήλωση σχετικά με τη Βιώσιμη Ανάπτυξη Παράκτιου και Θαλάσσιου Τουρισμού σε επιλεγμένες Πιλοτικές Περιοχές της ΠΑΜΘ και Διαβούλευση σχετικά με την ανάπτυξη των Τοπικών Σχεδίων Δράσης στο πλαίσιο του έργου Co-Evolve .

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΠΑΜΘ) διοργάνωσε, ως επικεφαλής εταίρος του Ευρωπαϊκού έργου CO-EVOLVE, ενημερωτική εκδήλωση με σκοπό τη συζήτηση θεμάτων που αφορούν στη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη παράκτιου και θαλάσσιου τουρισμού στις επιλεγμένες πιλοτικές περιοχές (Αλεξανδρούπολη-Μάκρη, Θάσος-Κεραμωτή) καθώς και στην εκπόνηση των αντίστοιχων Τοπικών Σχεδίων Δράσης, σύμφωνα με τις αρχές της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Παράκτιας Ζώνης (ΟΔΠΖ) και του Θαλάσσιου Χωροταξικού Σχεδιασμού (ΘΧΣ).
Στην εκδήλωση, συμμετείχαν και χαιρέτησαν η κ. Παρασκευή Χουρίδου, συντονίστρια του έργου, και η κ. Μαρία Χαμητίδου, Αναπληρώτρια Συντονίστρια του Έργου, ενώ συμμετείχαν εκπρόσωποι του Δήμου Αλεξανδρούπολης, του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, καθώς και πληθώρα στελεχών διαφόρων Διευθύνσεων και Υπηρεσιών των Περιφερειακών Ενοτήτων της ΠΑΜΘ.
Έπειτα από την παρουσίαση του έργου, καθώς και των Τοπικών Σχεδίων Δράσης και των αναμενόμενων αποτελεσμάτων της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε ανοικτή συζήτηση στρογγυλής τραπέζης. Συζητήθηκαν συγκεριμένες προτάσεις, με αποτέλεσμα την εξαγωγή συμπερασμάτων και την καταγραφή δράσεων που θα αποτυπωθούν στα δύο Τοπικά Σχέδια Δράσης, τα οποία θα ολοκληρωθούν το προσεχές διάστημα.
Η εκδήλωση αποτέλεσε τη 2η κατά σειρά Ημερίδα (η 1η διοργανώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο), με στόχο τον στρατηγικό σχεδιασμό συγκεκριμένων μέτρων για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη των περιοχών, μέσω της αλληλεπίδρασης με τους εμπλεκόμενους φορείς.

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, CO EVOLVE

 

 


Συντάκτης Ιουλία Νιχωρίτη 12 Ιουνίου, 2019 10:32

Συνεντεύξεις

Δημοφιλή άρθρα

Μουρμούρια

Ράδιο Έβρος TV