Β. Μαυρίδης: «Ανακαινίσεις και κινήσεις βελτιώσεων σε 1ο και 6ο Δημοτικό»

Συντάκτης Σοφιανός Κανταρίδης 23 Σεπτεμβρίου, 2019 13:29

Β. Μαυρίδης: «Ανακαινίσεις και κινήσεις βελτιώσεων σε 1ο και 6ο Δημοτικό»

Στον αέρα του ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ μίλησε ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις βελτιωτικές κινήσεις που γίνονται στα 1ο αλλά και 6ο δημοτικά σχολεία Ορεστιάδας.

Ένα από τα θέματα που απασχολεί ιδιαίτερα την τοπική κοινωνία της Ορεστιάδας είναι η μη έναρξη μαθημάτων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο λόγω βελτιωτικών παρεμβάσεων στο κομμάτι των υποδομών κατά την διάρκεια των οποίων ευρήματα στο κτήριο οδήγησαν εκτός χρονικών ορίων τον αρχικό προγραμματισμό.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Μαυρίδης ανέφερε πως οι εργασίες αυτές είχαν ξεκινήσει με το τέλος της προηγούμενης σχολικής περιόδου και ο αρχικός προγραμματισμός ήταν να έχουν ολοκληρωθεί στα τέλη Αυγούστου αλλά  καθώς βρέθηκαν κομμάτια αμίαντου, ένα υλικό που έχει απαγορευτεί από το 2002 ως καρκινογόνο δόθηκε παράταση με γνώμονα την υγεία των παιδιών τώρα αλλά και μελλοντικά. Στη συνέχεια ανέφερε πως οι εργασίες αυτές αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 30 Σεπτεμβρίου, ημέρα την οποία θα ξεκινήσουν κανονικά τα μαθήματα για τους μαθητές του σχολείου. Για την Πέμπτη 26 και την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου τα παιδιά θα απασχοληθούν στο σχολείο αλλά σε εξωτερικές δραστηριότητες (με εκδρομή την Πέμπτη και ημέρα αθλητισμού την Παρασκευή).

Ακόμη ο Δήμαρχος της Ορεστιάδας αναφέρθηκε και στις βελτιωτικές κινήσεις που γίνονται και στο 6ο Δημοτικό σχολείο Νέας Ορεστιάδας. Σύμφωνα με τον ίδιο αυτά είναι έργα που χρηματοδοτούνται 100% από το Ευγενίδειο Ίδρυμα το οποίο προσφέρει μέσω πολλών κινήσεων στο 6ο Δημοτικό τα τελευταία δέκα χρόνια και μάλιστα ξεκαθάρισε πως σε αυτό δεν υπάρχει καμία ανάμειξη από τον Δήμο. Τέλος ο κ. Μαυρίδης είπε πως έλεγχοι πραγματοποιούνται και σε όλα δημόσια κτήρια για ευρήματα αμίαντου καθώς είναι ένα υλικό που εντοπίζεται σε αρκετά κτήρια και ιδιωτών στην περιοχή.


Συντάκτης Σοφιανός Κανταρίδης 23 Σεπτεμβρίου, 2019 13:29

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200

Δημοφιλή άρθρα

Μουρμούρια

Ράδιο Έβρος TV