Αυτή η προσπάθεια θα ριζώσει – Εγγύηση τα παιδιά της Ορεστιάδας

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 31 Μαρτίου, 2024 08:45

Αυτή η προσπάθεια θα ριζώσει – Εγγύηση τα παιδιά της Ορεστιάδας

Με πρωταγωνιστές τα παιδιά της Ορεστιάδας πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου, 30 Μαρτίου 2024, μπροστά από το ιστορικό Παλιό Κλειστό Γυμναστήριο της πόλης η δενδροφύτευση που οργάνωσαν από κοινού ο Δήμος Ορεστιάδας, ο Σύλλογος Δρομέων Ορεστιάδας και το Περιφερειακό Τμήμα Ορεστιάδας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (δείτε ΕΔΩ & ΕΔΩ).

Η δράση υποστηρίχθηκε επιστημονικά από το Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Δ.Π.Θ. που εδρεύει στην Ορεστιάδα, πρακτικά δε στηρίχθηκε και από συλλόγους που συμμετείχαν με τα μέλη τους – κυρίως μικρά παιδιά. Το “παρών” έδωσαν ο Κολυμβητικός Όμιλος Ορεστιάδας ΝΗΡΕΑΣ, ο ΜΓΣ Ορέστης ειδικότερα με τη Γυναικεία Ποδοσφαιρική Ομάδα του, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, αλλά και δεκάδες οικογένειες και άλλοι πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, όπως και φοιτητές. Καθοριστική η συμβολή και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ορεστιάδας που φρόντισε για το πρώτο πότισμα, όπως και υπηρεσιών του Δήμου Ορεστιάδας που ενίσχυσαν την προσπάθεια.


Από την πλευρά του ο Δήμος εκπροσωπήθηκε δυναμικά με την παρουσία τόσο του ίδιου του δημάρχου Διαμαντή Παπαδόπουλου, όσο και πολλών αντιδημάρχων (Μ. Αστεριάδης, Π. Δημούτσης, Ε. Μπραϊκούδη, Ζ. Παπαλαμπίδης, Α. Σταυρίδης). Εκ της Περιφέρειας ΑΜΘ συνέβαλε ενεργά στη δενδροφύτευση η αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Πολιτισμού & Εθελοντισμού Φ. Μπαχαρίδου. Από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης παρέστη ο Πρόεδρος του Τμ. Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος & Φυσικών Πόρων Γ. Τσαντόπουλος, ενώ συντόνιζε το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ορεστιάδας ο Διοικητής της Α. Χαμαλίδης.

Βασικοί εμψυχωτές όμως της όλης δράσης φαίνεται πως ήταν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Ορεστιάδας Θοδωρής Μανουσίδης, μαζί με τον επικεφαλής του Τμήματος Εθελοντών Σαμαρειτών του Ε.Ε.Σ. Ορεστιάδας Αμάρ Γουακίμ, οι οποίοι ήταν πανταχού παρόντες και συντόνιζαν τα πάντα, με την καθοριστική βοήθεια των δρομέων του Συλλόγου αλλά και εθελοντών Ερυθροσταυριτών, όπως και της Προέδρου του Περιφερειακού Τμήματος Ορεστιάδας Ε. Δαφτσίδου.

Τις εντυπώσεις, πάντως, κέρδισαν τα ίδια τα παιδιά κάθε ηλικίας, τα οποία ήταν παντού, σε κάθε νέα ρίζα∙ φτυάριζαν, φύτευαν, πότιζαν, φρόντιζαν με έκδηλη τη χαρά και την ελπίδα για κάτι νέο κι όμορφο που μόλις γεννήθηκε, εκεί στην μέχρι χθες “γυμνή” αυλή, πλέον όμως με τα πρώτα 25 δεντράκια να κάνουν την αρχή, καθώς – όπως όλοι υποσχέθηκαν – θα υπάρχει και συνέχεια. Με σύνθημα “Πρασινίζουμε την πόλη, πρασινίζουμε το μέλλον μας“, ευχή όλων είναι να ριζώσουν καλά οι πρώτοι σφένδαμοι και σε λίγα χρόνια να απολαμβάνουμε τη σκιά και τα οφέλη τους.


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 31 Μαρτίου, 2024 08:45

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV