Στη δικαιοσύνη αστυνομικός που πυροβόλησε και τραυμάτισε παράτυπους μετανάστες στην Καβάλα

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 10 Αυγούστου, 2022 21:34

Στη δικαιοσύνη αστυνομικός που πυροβόλησε και τραυμάτισε παράτυπους μετανάστες στην Καβάλα

Με δύο τραυματίες από πυρά αστυνομικού, τον ίδιο τον αστυνομικό να οδηγείται στον Εισαγγελέα και την έναρξη “διοικητικής διερεύνησης της υπόθεσης”, έληξε η επεισοδιακή σύλληψη εννέα μη νόμιμων μεταναστών χθες το απόγευμα σε περιοχή της Καβάλας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, ο αστυνομικός “πραγματοποίησε βολές εκφοβισμού”, οι οποίες όμως τελικά βρήκαν στόχο δύο από τα εννέα άτομα που συνελλήφθησαν, το ένα στον ώμο και το άλλο στο βραχίονα. Οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Καβάλας και ο αστυνομικός οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη.


Όπως περιγράφει το περιστατικό η ΕΛΑΣ με το σχετικό δελτίο τύπου που εκδώθηκε σήμερα το απόγευμα:

Χθες Τρίτη, 9 Αυγούστου 2022 και ώρα 18:00, σε δασική περιοχή μεταξύ των οικισμών Φωλιάς και Σιδηροχωρίου στην Καβάλα, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας εντόπισαν ομάδα τριάντα περίπου ατόμων (διακινητές και διακινούμενους μη νόμιμους μετανάστες) να αποβιβάζονται από σταθμευμένο Ι.Χ.Φ. όχημα, το οποίο προηγουμένως κινούταν στην παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας.

Ακολούθησε επιχείρηση για την ακινητοποίηση των ατόμων, κατά τη διάρκεια της οποίας ένας αστυνομικός πραγματοποίησε βολές εκφοβισμού. Από την περαιτέρω εξέλιξη του περιστατικού συνελήφθησαν εννέα μη νόμιμοι μετανάστες, για δύο από τους οποίους προέκυψε ότι είχαν τραυματισθεί στον δεξί ώμο και δεξί βραχίονα, αντίστοιχα, από τους πυροβολισμούς.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Καβάλας, για παροχή πρώτων βοηθειών.

Για τον τραυματισμό των αλλοδαπών συνελήφθη ο εμπλεκόμενος αστυνομικός σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία και οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ παράλληλα κινείται η διαδικασία για τη διοικητική διερεύνηση της υπόθεσης.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Καβάλας.


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 10 Αυγούστου, 2022 21:34

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV