Αστυνομικοί Ορεστιάδας: Εκτός ελέγχου οι μεταναστευτικές ροές – Καθημερινές κλοπές, διαρρήξεις και καταστροφές

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 6 Απριλίου, 2019 08:49

Αστυνομικοί Ορεστιάδας: Εκτός ελέγχου οι μεταναστευτικές ροές – Καθημερινές κλοπές, διαρρήξεις και καταστροφές

Εκτός ελέγχου η είσοδος παράνομων μεταναστών στον Βόρειο Έβρο – Καθημερινότητα τα κρούσματα κλοπών, διαρρήξεων κατοικιών και καταστροφών στην περιοχή – Αναμένεται να ενταθεί το πρόβλημα τους επόμενους μήνες – Άμεσες και δραστικές λύσεις ζητούν οι αστυνομικοί της περιοχής της Ορεστιάδας

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Συνδικαλιστική Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας για την αύξηση των μεταναστευτικών ροών στην περιοχή του Έβρου καθώς “η αύξηση ροών το έτος που μας πέρασε ξεπέρασε κάθε προηγούμενο“. Σε επιστολή της Ένωσης γίνεται αναφορά για τα καθημερινά περιστατικά κλοπών διαρρήξεων και καταστροφών κατοικιών στην περιοχή του Βορείου Έβρου τονίζοντας πως “οι κάτοικοι της περιοχής βρίσκονται αντιμέτωποι στις κατοικίες, στα αγροκτήματα και στις αποθήκες τους με παράνομους μετανάστες με ότι κινδύνους αυτό ελλοχεύει, ενώ λόγω της μη επαρκούς αστυνόμευσης τα φαινόμενα αυτοδικίας θα αρχίσουν να κάνουν την εμφάνισή τους με ότι αυτό συνεπάγεται“.

Η κατάσταση δυστυχώς αναμένεται να γίνει ακόμα πιο δύσκολη, αναφέρει η Ένωση με το πρόβλημα της εισόδου παράνομων μεταναστών στην περιοχή του Βορείου Έβρου να είναι ήδη εκτός ελέγχου και θα γίνει ακόμα εντονότερο τους επόμενους μήνες όπου η στάθμη του ποταμού Έβρου θα πέσει σε χαμηλά επίπεδα. Στην επιστολή ζητούνται από την ηγεσία της αστυνομίας άμεσες  και δραστικές λύσεις και προτείνονται μέτρα για την καλύτερη δυνατή διαχείρηση αυτής της κατάστασης.

Αναλυτικά η επιστολή της Συνδικαλιστική Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας με αποδέκτες  την Π.Ο.ΑΣ.Υ, την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, τον Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο καθώς και τους Βουλευτές του νομού Έβρου: 

«Αύξηση μεταναστευτικών ροών-Ενίσχυση με προσωπικό».

Το τελευταίο χρονικό διάστημα λόγω της μεγάλης αύξησης των μεταναστευτικών ροών στην περιοχή του Βορείου Έβρου (η αύξηση ροών το έτος που μας πέρασε ξεπέρασε κάθε προηγούμενο), έχουν γίνει καθημερινότητα τα κρούσματα κλοπών, διαρρήξεων κατοικιών και καταστροφής αυτών. Οι κάτοικοι της περιοχής βρίσκονται αντιμέτωποι στις κατοικίες , στα αγροκτήματα και στις αποθήκες τους με παράνομους μετανάστες με ότι κινδύνους αυτό ελλοχεύει, ενώ λόγω της μη επαρκούς αστυνόμευσης τα φαινόμενα αυτοδικίας θα αρχίσουν να κάνουν την εμφάνισή τους με ότι αυτό συνεπάγεται.

Το πρόβλημα της εισόδου παράνομων μεταναστών στην περιοχή του Βορείου Έβρου είναι εκτός ελέγχου και θα γίνει ακόμα εντονότερο τους επόμενους μήνες όπου η στάθμη του ποταμού Έβρου θα πέσει σε χαμηλά επίπεδα, γι’ αυτό απαιτούνται άμεσες  και δραστικές λύσεις.

Επίσης στο διαδίκτυο κυκλοφορούν δημοσιεύματα τα οποία το κάνουν λόγο για δημιουργία κινήματος στο εσωτερικό της Τουρκίας υποκινούμενο από Μ.Κ.Ο ξένων συμφερόντων, με σκοπό την είσοδο παράνομων μεταναστών από την περιοχή του Βορείου Έβρου, δημιουργώντας ένα επιπλέον πρόβλημα στην περιοχή.

Η Ένωσή μας επισημαίνει για άλλη μια φορά ότι, η ανάγκη για ενίσχυση είναι απαραίτητη, καθώς ένα ολόκληρο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης  απορροφάται για τις ανάγκες φύλαξης, διαχείρισης και ταυτοποίησης μεταναστών στο ΚΥΤ Φυλακίου, του οποίου τη φύλαξη και διαχείριση θα πρέπει να αναλάβει εξολοκλήρου το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, με την πρόσληψη security όπως ίσχυε στο παρελθόν, ώστε να ανατεθεί το Αστυνομικό προσωπικό για το σκοπό για τον οποίο έχει προσληφθεί, την φύλαξη των συνόρων και την αστυνόμευση.

κα. Υπουργέ κ. Αρχηγέ

Για την διαχείριση της δύσκολής κατάστασης που υπάρχει στην περιοχή και την αντιμετώπιση των ανακύπτοντων προβλημάτων η Ένωσή μας προτείνει:

α) Την κάλυψη των 60 κενών οργανικών θέσεων κατά τις έκτακτες μεταθέσεις.

β) Την αύξηση των αποσπασμένων χωρίς δαπάνες για το δημόσιο, με έκδοση διαταγής η οποία θα διασφαλίζει τον Αστυνομικό ότι «δεν θα επιστρέψει σε μία νύχτα στην οργανική του θέση για υπηρεσιακούς λόγους».

γ) Αύξηση του αριθμού των αποσπασμένων Αστυνομικών με δαπάνες δημοσίου, σε αριθμό ίσο με τον αριθμό των μακροχρόνια αποσπασμένων από την Διεύθυνσή μας σε άλλες Διευθύνσεις Αστυνομίας.

δ) Νομοθετική ρύθμιση για το κοινό κέντρο επαφής στο Καπετάν Αντρέεβο Βουλγαρίας και δημιουργία νέων οργανικών θέσεων καθώς το εν λόγω κέντρο στελεχώνεται με προσωπικό εντός Διεύθυνσης χωρίς να έχουν προβλεφθεί νέες οργανικές θέσεις.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 6 Απριλίου, 2019 08:49

Συνεντεύξεις

Μουρμούρια

Δημοφιλή άρθρα

NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV