Αποχωρούν τα τρακτέρ από το μπλόκο της ΕΒΖ

Συντάκτης Νewsroom 20 Φεβρουαρίου, 2014 08:44

Αποχωρούν τα τρακτέρ από το μπλόκο της ΕΒΖ

Στη συνέλευση που πραγματοποιήσαμε   οι αγρότες και κτηνοτρόφοι  του μπλόκου Ορεστιάδας  ,  παίρνοντας υπόψη τις επείγουσες αγροτικές εργασίες  που πρέπει να γίνουν τώρα,   ύστερα από 16 μέρες  παραμονής στο μπλόκο,   αποφασίσαμε   οργανωμένα να αποχωρήσουμε  με τα αγροτικά μηχανήματα την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου και ώρα 10 το πρωί.

Βγήκαμε  στον αγώνα να παλέψουμε για την επιβίωσή μας . Για να κρατήσουμε τα χωράφια μας,  που θέλουν να μας τα αρπάξουν οι τράπεζες και οι μεγαλοεπιχειρηματίες . Για να παραμείνουμε στα χωριά μας και να μη στριμωχτούμε κι εμείς στις τεράστιες ουρές των ανέργων. Και το δίκιο μας αναγνωρίστηκε  από την μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας.

Η συμπαράσταση που εκφράστηκε από τα’ άλλα λαϊκά στρώματα  ήταν  για μας πολύ σημαντική παρακαταθήκη.

Μέσα από αυτόν τον αγώνα έγινε για μας πιο καθαρό ποιοί είναι οι εχθροί μας και ποιοι οι φίλοι μας .

Η αδιαλλαξία της συγκυβέρνησης δεν μας τρομάζει.  Οι παραχωρήσεις που έκανε δεν μας ικανοποιούν , είναι ασπιρίνες στον καρκινοπαθή.  Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τα προβλήματα θα οξυνθούν,   η ΚΑΠ θα γίνει ακόμα χειρότερη για το 2014-2020,  αφού οι επιδοτήσεις και οι ενισχύσεις ουσιαστικά όλο και λιγότερους θα αφορούν, όλο και περισσότερο θα κατευθύνονται σε λίγους  νεοτσιφλικάδες.

Είμαστε  αποφασισμένοι  να συνεχίσουμε τον αγώνα, δεν έχουμε άλλη επιλογή. Ο αγώνας μας   είναι για την επιβίωσή μας.


Συντάκτης Νewsroom 20 Φεβρουαρίου, 2014 08:44

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200

Δημοφιλή άρθρα

NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV