Αποχή Δικηγορικών Συλλόγων και στον Έβρο για την ίδρυση 4ης Νομικής Σχολής

Συντάκτης Νewsroom 15 Απριλίου, 2019 13:31

Αποχή Δικηγορικών Συλλόγων και στον Έβρο για την ίδρυση 4ης Νομικής Σχολής

Απέχουν όλη την εβδομάδα από τα καθήκοντά τους τα μέλη των Δικηγορικών Συλλόγων της περιφέρειας του Εφετείου Θράκης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ίδρυση 4ης Νομικής Σχολής στην Πάτρα, ως προβλέπεται στο σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Ειδικότερα, τα μέλη των Δικηγορικών Συλλόγων Ορεστιάδας, Ροδόπης, Ξάνθης, και Δράμας θα απέχουν από τα καθήκοντά τους, από τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2019 έως και την Παρασκευή 19 Απριλίου 2019. Τα μέλη του Δ.Σ. Καβάλας θα απέχουν επίσης όλη την εβδομάδα, από τις ενώπιον του Εφετείου Θράκης παραστάσεις.

Αντίστοιχα, τα μέλη του Δ.Σ. Αλεξανδρούπολης θα απέχουν από τα καθήκοντά τους, από την Τρίτη, 16 Απριλίου 2019 έως και την Παρασκευή 19 Απριλίου 2019.

Τέλος, σε ένδειξη συμπαράστασης θα απέχουν επίσης όλη την εβδομάδα και τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας.

Η αναλυτική ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Ορεστιάδας:

Το  Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Ορεστιάδας, σε έκτακτη συνεδρίασή του την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου  2019,  αποφάσισε,   την αποχή των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Ορεστιάδας  από την εκδίκαση υποθέσεων σε ακροατήρια από Δευτέρα 15-4-2019  έως και την Παρασκευή 19-4-2019  ως ένδειξη διαμαρτυρίας και αντίδρασης ενόψει της επικείμενης ψήφισης του νομοσχεδίου της ίδρυσης 4ης Νομικής Σχολής στην Πάτρα.

Τέλος επισημαίνουμε ότι η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, έχει εκφράσει  την αντίθεσή της στην ίδρυση τέταρτης νομικής σχολής, όπως την εισηγείται σήμερα η Κυβέρνηση, χωρίς την προηγούμενη μελέτη και διαβούλευση με την ακαδημαϊκή και νομική κοινότητα.


Συντάκτης Νewsroom 15 Απριλίου, 2019 13:31

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200

Δημοφιλή άρθρα

NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV