Απόπειρες τηλεφωνικής εξαπάτησης – “Ξαναχτυπούν” οι επιτήδειοι στην περιοχή της Ορεστιάδας

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 16 Μαρτίου, 2023 16:05

Απόπειρες τηλεφωνικής εξαπάτησης – “Ξαναχτυπούν” οι επιτήδειοι στην περιοχή της Ορεστιάδας

“Ξαναχτυπούν” οι επιτήδειοι στην ευρύτερη περιοχή της Ορεστιάδας που επιχειρούν να εξαπατήσουν πολίτες και επαγγελματίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του radioevros.gr, σήμερα Πέμπτη 16 Μαρτίου σημειώθηκαν κρούσματα απόπειρας εξαπάτησης με την μέθοδο όπου απατεώνες παριστάνουν υπαλλήλους του Δήμου Ορεστιάδας. Συγκεκριμένα οι δράστες καλούν πολίτες, αναφέρουν ότι καλούν από τον Δήμο Ορεστιάδας – μάλιστα πολλές φορές αναφέρουν και ονόματα αντιδημάρχων ή δημοτικών συμβούλων ώστε να γίνουν πιστευτοί – και αναφέρουν στο επίδοξο θύμα πως έχει μια επιστροφή φόρου από τον Δήμο ζητώντας παράλληλα αριθμό λογαριασμού και ΑΦΜ ώστε δήθεν να γίνει η επιστροφή των χρημάτων. Με αυτόν τον τρόπο ωστόσο αποκτούν πρόσβαση στον τραπεζικό λογαριασμό και αποσπούν χρήματα.

Η συγκεκριμένη απάτη που επιχειρείται κατά κόρον τους τελευταίους μήνες δεν είναι ωστόσο το μοναδικά “σενάριο” που επικαλούνται οι δράστες τηλεφωνικά προκείμενου να αποσπάσουν χρήματα από τα υποψήφια θύματα.


Μεγάλη προσοχή εφίσταται καθώς τις περισσότερες φορές οι δράστες επιχειρούν τέτοιου είδους εξαπατήσεις στοχευμένα σε επαγγελματίες ενώ αναφέρουν προσωπικά στοιχεία -όπως ονόματα – ώστε να πείσουν ευκολότερα.

Οι πολίτες καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί να μην γνωστοποιούν προσωπικά δεδομένα και τραπεζικούς κωδικούς σε αγνώστους, να μην δίνουν κανένα προσωπικό τους στοιχείο σε περίπτωση τηλεφωνικής ή. διαδικτυακής επικοινωνίας και να μην προχωρούν σε σχετικές τραπεζικές ή άλλου είδους συναλλαγές.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 16 Μαρτίου, 2023 16:05

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV