Απολογισμός 18ης Διεθνούς Έκθεσης Alexpo 2018

Συντάκτης Ιουλία Νιχωρίτη 18 Ιουλίου, 2018 09:01

Απολογισμός 18ης Διεθνούς Έκθεσης Alexpo 2018

Περισσότεροι από 30.000 επισκέπτες και 120 εκθέτες συμμετείχαν στην 18η Διεθνής Έκθεση Alexpo.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης, παραχώρησε στις 16 Ιουλίου 2018 συνέντευξη τύπου για τον απολογισμό της έκθεσης και τα αποτελέσματα της έευνας βάση ερωτηματολογίων που διανεμήθηκαν σε 1060 επισκέπτες και τους 120 εκθέτες της διοργάνωσης.

Κατά την συνέντευξη αναφέρθηκε στις αντιπροσωπείες αυτοκινήτων οι οποίες είχαν για πρώτη φορά μεγάλη συμμετοχή, ενώ τόνισε ότι ως κλάδος υπέστησαν μεγάλες απώλειες κατά την περίοδο της οικονομικής ύφεσης. Αντίστοιχα οι παράλληλες εκδηλώσεις είχαν μεγάλη αποδοχή από το κοινό της έκθεσης και συνέβαλαν  στην υψηλή επισκεψιμότητα.

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην “Αlexpo 2018”, είχε ως σκοπό την συλλογή πληροφοριών από τους επισκέπτες και τους εκθέτες σε βασικούς άξονες όπως είναι η γενική εμπειρία (ικανοποίηση), η αξιολόγηση (εκδηλώσεις, οργάνωση, εξυπηρέτηση) και άλλα δεδομένα που θα ενισχύσουν την επιτροπή διοργάνωσης να εξάγει συμπεράσματα για μελλοντικές διοργανώσεις.

Εκθέτες:
Συνοπτικά για το προφίλ των εκθετών, τo 67% αποτελούσαν επιχειρήσεις που λειτουργούν πάνω από 5 έτη,  από τις οποίες το 40% συμμετείχε για πρώτη φορά στην Αlexpo και το 53% δεν συμμετείχε σε άλλες εκθέσεις της περιφέρειας. Το κοινό δήλωσε ότι το κόστος συμμετοχής ήταν αντιπροσωπευτικό (97%) και  ικανοποιημένο από τις υπηρεσίες (85-90%), τη διάρκεια και τη χρονική περίοδο της έκθεσης. Το βασικό κίνητρο συμμετοχής ήταν η προώθηση και διαφήμιση (53%),  ενώ το 84% των εκθετών δηλώνουν ικανοποιημένοι από την προβολή της έκθεσης. Το σημαντικότερο είναι ότι  το 93%, δηλώνει ότι τα προϊόντα τους έγιναν πιο γνωστά και το 54% δήλωσε ότι έκλεισε νέες συμφωνίες κατά την διάρκεια της έκθεσης. Κλείνοντας τo 97% δήλωσε ότι θα συμμετέχουν οι ίδιοι και ότι θα σύστηνε σε κάποιον συνεργάτη του να συμμετέχει στην επόμενη Αlexpo.

Επισκέπετες:
Το κοινό της έκθεσης όπως προκύπτει από την συλλογή 1060 ερωτηματολογίων αποτέλεσαν κατά 46% ιδιωτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι, ενώ η δεύτερη μεγαλύτερη ομάδα ήταν ελεύθεροι επαγγελματίες (23%). Σχετικά με τον τόπο προέλευσης, η πλειοψηφία των επισκεπτών ήταν κάτοικοι Αλεξανδρούπολης (40%),  η δεύτερη μεγαλύτερη ομάδα από την ευρύτερη Π.Ε. Έβρου (24%), και ακολουθούν επισκέπτες από την Π.Α.Μ.Θ. (13,5%) και από άλλες χώρες (3,6%). Η πλειονότητα επισκέφθηκε την έκθεση για 2η φορά, ενώ το 30% ήταν νέοι επισκέπτες, γεγονός που σηματοδοτεί την διείσδυση σε νέο κοινό. Παράλληλα ο βασικός σκοπός της συμμετοχής στην έκθεση ήταν η ψυχαγωγία και η ενημέρωση για τοπικά προϊόντα και ακολουθούν η στήριξη του θεσμού και οι επαγγελματικοί λόγοι, ενώ ένα μόλις 7,5% δήλωσε ότι επισκέφθηκε με σκοπό να αγοράσει προϊόντα απο τα εξωτερικά περίπτερα.

Ο Πρόεδρος Χριστόδουλος Τοψίδης ανέφερε “η έρευνα έχει προσφέρει σημαντικά δεδομένα για την βελτίωση της επόμενης διοργάνωσης” και πρόσθεσε  “Είμαστε ως διοίκηση ευχαριστημένοι με την απόφαση μας, για τη συμμετοχή στην προσπάθεια κατάρριψης ΡΕΚΟΡ ΓΚΙΝΕΣ με την μεγαλύτερη πλεξούδα σκόρδου. Η συνεργασία μας με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Παραγωγής και Επεξεργασίας Σκόρδου Ν. Βύσσα, αρχικά είχε θέσει στόχο την δημιουργία πλεξούδας 300 μέτρων. Το τελικό μήκος καταμετρήθηκε στα 612,70 μέτρα ξεπερνώντας το υφιστάμενο ρεκόρ κατά 357,70 μέτρα”.

Κλείνοντας την συνέντευξη τύπου ο Πρόεδρος απεύθυνε ευχαριστίες στους 14 χορηγούς της εκδήλωσης, τον Δήμο και την Περιφέρεια Α.Μ.Θ., τους διαφημιζόμενους στις παράλληλες εκδηλώσεις και τους 15 διαφημιζόμενους στον κατάλογο εκθετών, τονίζοντας ότι υπήρξε σημαντική η συμβολή τους ώς οικονομική ενίσχυση.   Ειδική ευχαριστήρια αναφορά έγινε στον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης, το Λιμεναρχείο, την Αστυνομία και όλους τους φορείς που με την προσφορά τους συντελέσαν στην ομαλή διεξαγωγή της 18ης Alexpo.

18η Διεθνής Εμπορική Έκθεση "Alexpo 2018" από το Επιμελητήριο Έβρου

VIDEO: Όλα όσα έγιναν στην 18η Διεθνή Εμπορική Έκθεση "alexpo 2018", στο λιμάνι της #Αλεξανδρούπολης.

Geplaatst door alexpo op Maandag 16 juli 2018

 

 


Συντάκτης Ιουλία Νιχωρίτη 18 Ιουλίου, 2018 09:01

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200

Δημοφιλή άρθρα

Μουρμούρια

Ράδιο Έβρος TV