Πλήρη αποκλεισμό του Τελωνείου Κήπων το Σάββατο αποφάσισαν οι αγρότες του νοτίου Έβρου
Νεότερη ενημέρωση
-Δεν θα κλείσει τελικά το τελωνείο των Κήπων το Σάββατο. Κάλεσαν τους αγρότες στην Αθήνα τη Δευτέρα.
-Με τα τρακτέρ μας σε αναμονή και την οργή μας να ξεχειλίζει, κάνουμε μια ύστατη προσπάθεια να αποφύγουμε την πλήρη σύγκρουση. Ραντεβού λοιπόν τη Δευτέρα στην Αθήνα”
Ακολουθεί η ανακοίνωση του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης
https://www.facebook.com/share/p/1AvyAxod5y/?mibextid=wwXIfr
Σε τροχιά κινητοποιήσεων εισέρχονται οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της περιοχής του νοτίου Έβρου, καθώς ο Αγροτικός και Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης ανακοίνωσε την απόφαση για πλήρη αποκλεισμό του Τελωνείου των Κήπων το Σάββατο 2 Μαΐου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση – κάλεσμα κινητοποίησης, οι παραγωγοί δηλώνουν πως «η ανοχή τελείωσε», κάνοντας λόγο για κοροϊδία, εμπαιγμό και κατάφωρες αδικίες που, όπως υποστηρίζουν, απειλούν την επιβίωσή τους. Όπως τονίζεται, οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής, που παραμένουν «ακρίτες» στον τόπο τους, επιλέγουν τον δρόμο του αγώνα προκειμένου να διασφαλίσουν το μέλλον των ίδιων και των παιδιών τους.
Η κινητοποίηση θα κορυφωθεί με τον πλήρη αποκλεισμό του Τελωνείο Κήπων το Σάββατο 2 Μαΐου, κίνηση που αναμένεται να έχει ευρύτερο αντίκτυπο στην περιοχή καθότι η κίνηση στα σύνορα λόγω αργίας της Πρωτομαγιάς και τριημέρου αναμένεται να είναι αυξημένη.
Υπενθυμίζεται ότι λίγες ημέρες πριν, και συγκεκριμένα τη Δευτέρα 27 Απριλίου, ο Σύλλογος είχε στείλει σαφές μήνυμα προς τους τοπικούς βουλευτές και την ηγεσία του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μέσω ανάρτησης. Σε αυτήν προειδοποιούσε ότι «εάν δεν υλοποιηθούν στο ακέραιο οι δεσμεύσεις που λάβαμε και αν δεν αποκατασταθούν άμεσα οι κατάφωρες αδικίες που υφίσταται η περιοχή του Έβρου, η αντίδρασή μας θα είναι μαζική και πρωτοφανής» προαναγγέλλοντας κινητοποιήσεις.
Η απόφαση για τον αποκλεισμό φαίνεται να αποτελεί συνέχεια αυτής της προειδοποίησης, με τους παραγωγούς να περνούν πλέον από τα λόγια στις πράξεις, εντείνοντας την πίεση προς την Πολιτεία για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.
Η ανακοίνωση – κάλεσμα κινητοποίησης του Συλλόγου:
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ
Θέμα: Πλήρης Αποκλεισμός του Τελωνείου Κήπων – Σάββατο 2-5-2026
Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της περιοχής μας πήραν την απόφαση: Η ανοχή τελείωσε.
Απέναντι στην κοροϊδία, τον εμπαιγμό και την κατάφωρη αδικία που απειλεί την επιβίωσή μας, οι λιγοστοί ακρίτες που παραμένουμε σε αυτόν τον τόπο, σηκώνουμε το ανάστημα μας. Έχουμε μάθει να αγωνιζόμαστε και να κρατάμε το κεφάλι ψηλά σε κάθε δυσκολία, και το ίδιο θα πράξουμε και τώρα.
Από το να οδηγηθούμε στον οικονομικό αφανισμό αμαχητί, επιλέγουμε τον δρόμο του αγώνα. Με μοναδική μας ασπίδα το δίκιο μας, διεκδικούμε το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας στη γη μας.
Προχωράμε σε πλήρη αποκλεισμό του Τελωνείου των Κήπων το Σάββατο 2-5-26.«Του αντρειωμένου ο θάνατος, θάνατος δεν λογιέται!»



