“Υπ’ ατμόν” το Τμ. Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο – Ανατρεπτική η απόφαση της Συγκλήτου

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 17 Ιουνίου, 2021 18:22

“Υπ’ ατμόν” το Τμ. Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο – Ανατρεπτική η απόφαση της Συγκλήτου

Δραματική τροπή λαμβάνει το θέμα του υπό ίδρυση Τμήματος Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο

Η καθυστέρηση στη λήψη αποφάσεων από μεριάς της δημοτικής αρχής και η επιμονή σε προτάσεις στέγασης που δεν πληρούν τα ακαδημαϊκά κριτήρια, όπως υποστηρίζει το Δ.Π.Θ., οδήγησαν σήμερα τη Σύγκλητό του να λάβει από τη δική της πλευρά αποφάσεις καθ’όλα δυσάρεστες για την τοπική κοινωνία του Διδυμοτείχου και του βορείου Έβρου γενικότερα.

Συγκεκριμένα, όπως παρουσιάζεται στο έγγραφο της απόφασης, που αποκαλύπτει αυτούσιο κατ’ αποκλειστικότητα το Ράδιο Έβρος:

“Η Σύγκλητος του Δ.Π.Θ. επιβεβαιώνει τη βούλησή της για λειτουργία από το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 του υπό ίδρυση Τμήματος Ψυχολογίας με έδρα το Διδυμότειχο, μόνο εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις της ακαδημαϊκώς πρσήκουσας εγκατάστασή του”, τονίζει η Σύγκλητος στη σημερινή απόφασή της (αριθ. 10/50/17-6-2021).

Επισημαίνει δε, εμφατικά, ότι “είναι το αποκλειστικά αρμόδιο όργανο για τη διαπίστωση των παραπάνω προϋποθέσεων και αποκρούει απολύτως κάθε παρέμβαση τρίτων με γνώμονα μη ακαδημαϊκά κριτήρια”, με σαφείς τις αιχμές έναντι στις προτάσεις / αποφάσεις από πλευράς τη δημοτικής αρχής Διδυμοτείχου.

Επαναλαμβάνει ότι “κρίνει τον προταθέντα χώρο των αποθηκών Ε.Α.Σ. ως παντελώς ακατάλληλο για την προσωρινή ή μόνιμη εγκατάσταση του υπό ίδρυση Τμήματος Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο και θεωρεί ότι ο χώρος αυτός, πέραν της πρακτικής ακαταλληλότητάς του, υποβαθμίζει βάναυσα την ακαδημαϊκή λειτουργία του Τμήματος”…

Παράλληλα, η Σύγκλητος εγκρίνει τις προτάσεις του Πρύτανη για τους χώρους προσωρινής και μόνιμης εγκατάστασης (δείτε ΕΔΩ), κάτι που πρακτικά σημαίνει πως αφήνει εντελώς εκτός σχεδιασμού το 3ο Δημοτικό Σχολείο Διδυμοτείχου.

Επιπλέον, “δηλώνει την έντονη ανησυχία της για την παρατηρούμενη καθυστέρηση λήψης των αποφάσεων”, επικρίνοντας επί της ουσίας γι’ αυτό τη δημοτική αρχή, και καταλήγει:

“Τέλος, εξουσιοδοτεί τις Πρυτανικές Αρχές να αναζητήσουν και να προτείνουν προς τη Σύγκλητο εναλλακτικές λύσεις για την προσωρινή εγκατάσταση του υπό ίδρυση Τμήματος Ψυχολογίας σε άλλη πόλη του νομού, όπως η Αλεξανδρούπολη, έδρα της Σχολής όπου ανήκει το Τμήμα, αν τελικά δεν ευδοκιμήσει η εγκατάστασή του στην πόλη του Διδυμοτείχου με αδιαπραγμάτευτες ακαδημαϊκές προϋποθέσεις λειτουργίας του”.

Δείτε την Απόφαση:


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 17 Ιουνίου, 2021 18:22

Συνεντεύξεις

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV