Ταλαιπωρία και τεράστιες “ουρές” στο τελωνείο Καστανεών

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη Απρίλιος 20, 2017 15:54

Ταλαιπωρία και τεράστιες “ουρές” στο τελωνείο Καστανεών

Μεγάλη ταλαιπωρία και “ουρές” περίμεναν χθες στον συνοριακό σταθμό των Καστανεών Έλληνες και Τούρκους ταξιδιώτες.

Παρά το γεγονός ότι ήταν καθημερινή αλλά και το ότι η εορταστική περίοδος έχει φτάσει στο τέλος της, οι “ουρές” των ταξιδιωτών χθες στο τελωνείο των Καστανεών τόσο κατά την έξοδο όσο και κατά την είσοδο στην χώρα ήταν μεγάλες. Μεγάλος αριθμός από Έλληνες και Τούρκους περίμεναν πολλές ώρες στις ουρές που είχαν σχηματιστεί για να περάσουν τους τυπικούς ελέγχους που διεξάγονται από τους υπαλλήλους του ελληνικού και του τούρκικου συνοριακού σταθμού, με τον χρόνο αναμονής να φτάνει μέχρι και τις 8 ώρες.

Όπως σημειώθηκε, ο μέσος χρόνος για να περάσουν τον έλεγχο ταξιδιώτες με Ι.Χ. όχημα από το αντίστοιχο ελληνικό ή τουρκικό τελωνείο ήταν 15 λεπτά ανά όχημα και το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τον μεγάλο αριθμό ταξιδιωτών που επιθυμούσαν να περάσουν τα σύνορα είχε ως αποτέλεσμα μεγάλες “ουρές” ταξιδιωτών και οχημάτων και ταλαιπωρία για Έλληνες αλλά και για Τούρκους ταξιδιώτες.

Να αναφέρουμε ότι ήδη από τις 7 Απριλίου έχει τεθεί σε εφαρμογή η τροποποίηση του Κώδικα Συνόρων Σένγκεν  σύμφωνα με την οποία τα κράτη – μέλη Σένγκεν υποχρεώνονται να διεξάγουν συστηματικούς ελέγχους στα εξωτερικά σύνορα της τόσο κατά την είσοδο, όσο και κατά την έξοδο, και στους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παρόλα αυτά, από τα πρώτα κιόλας 24ωρα της εφαρμογής της τροποποίησης σημειώθηκαν σοβαρά προβλήματα στην κίνηση επιβατών και που ταξίδευαν από και προς το εξωτερικό κατά τον έλεγχο στα ελληνικά σύνορα με αποτέλεσμα την απόφαση της ΕΛ.ΑΣ. να ενεργοποιήσει άρθρο που της δίνει τη δυνατότητα να αναστείλει τους συστηματικούς ελέγχους των ταξιδιωτών και να εφαρμόσει «στοχευμένους» ελέγχους όσων θεωρεί υπόπτους, όπως συνέβαινε μέχρι πρότινος. Από την αναστολή εφαρμογής του επικαιροποιημένου κώδικα εξαιρέθηκε ο μεθοριακός σταθμός Κήπων Έβρου, απ’ όπου στο παρελθόν έχουν διέλθει ύποπτοι για τζιχάντ.

Μάλλον είναι λίγο δύσκολοι οι καιροί για ταξίδια στη γείτονα χώρα!

 


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη Απρίλιος 20, 2017 15:54

Συνεντεύξεις

Μουρμούρια

Ράδιο Έβρος TV

10487149_10203873630430534_1848106393_n

Πρωτοσέλιδα

Εγγραφείτε στο Newsletter