Τη Δευτέρα τοποθετούνται 6 απινιδωτές σε κομβικά σημεία της Ορεστιάδας

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 12 Ιουνίου, 2021 22:38

Τη Δευτέρα τοποθετούνται 6 απινιδωτές σε κομβικά σημεία της Ορεστιάδας

Σε μια ιδιαίτερα σημαντική – και χρήσιμη για τη δημόσια υγεία – κίνηση, προχωράει την ερχόμενη Δευτέρα ο Δήμος Ορεστιάδας. Δεδομένου ότι οι απινιδωτές μπορούν να σώσουν ζωές την κατάλληλη στιγμή, αν χρησιμοποιηθούν τα πρώτα λεπτά που σημειώνεται καρδιακό επεισόδιο στον άνθρωπο, ο Δήμος Ορεστιάδας είναι έτοιμος να τοποθετήσει έξι συσκευές, σε αντίστοιχα κομβικά σημεία της πόλης.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Ράδιο Έβρος, τη Δευτέρα 14 Ιουνίου θα γίνει η εγκατάσταση των απινιδωτών στους εξής χώρους:

– Κεντρική Πλατεία Δασίου (θα αλλάζει “κυκλικά” το ακριβές σημείο ανά έτος)
– Κλειστό Γυμναστήριο “Νίκος Σαμαράς”
– Παλιό Κλειστό Γυμναστήριο
– Δημοτικό Στάδιο
– Δημοτικό Κολυμβητήριο
– Αστυνομική Διεύθυνση

  • Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Ορεστιάδας είχε προμηθευτεί τους απινιδωτες από τον περασμένο Οκτώβριο. Δείτε σχετικά >>Εδώ<<

Ο απινιδωτής είναι ιατρική συσκευή η οποία, σε συνεργασία με καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, μπορεί να ανατάξει μια θανατηφόρα καρδιακή αρρυθμία. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω ενός ηλεκτρικού σοκ και σε κάθε περίπτωση αποτελεί το πιο σημαντικό εργαλείο της αναζωογόνησης.

Σύμφωνα με τα σύγχρονα στατιστικά, η κοιλιακή μαρμαρυγή (VF) που αντιμετωπίζεται με απινίδωση και αναζωογόνηση στα 3-5 min, έχει ποσοστό επιβίωσης 49-75%, ενώ είναι σημαντική η κατανόηση πως κάθε λεπτό που καθυστερεί η απινίδωση μειώνει την πιθανότητα επιβίωσης κατά 10-12%.

Οι παραπάνω πληροφορίες αποδεικνύουν τη σπουδαιότητα ύπαρξης των απινιδωτών σε πολυσύχναστα μέρη όπως αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμούς τρένων, πολυκαταστήματα, εμπορικά κέντρα, αεροπλάνα, κρουαζιερόπλοια, γήπεδα, σχολεία κλπ.

(Με πληροφορίες από τη wikipedia)


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 12 Ιουνίου, 2021 22:38

Συνεντεύξεις

Μουρμούρια

Δημοφιλή άρθρα

Μουρμούρια

Ράδιο Έβρος TV