Απεργούν έως το Σάββατο τα Ιατρικά Διαγνωστικά Κέντρα

Συντάκτης Νewsroom 26 Μαΐου, 2022 10:42

Απεργούν έως το Σάββατο τα Ιατρικά Διαγνωστικά Κέντρα

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν το προσεχές τριήμερο 26, 27 και 28 Μαΐου διαγνωστικά κέντρα, διαγνωστικά ιατρεία και πολυϊατρεία της χώρας, τα οποία για τις συγκεκριμένες ημερομηνίες δεν θα εξυπηρετούν ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ διαμαρτυρόμενα για τις υποχρεωτικές εκπτώσεις που επιβάλλει ο οργανισμός όταν υπάρχει υπέρβαση του προϋπολογισμού (clawback). Οι εκπρόσωποι των διαγνωστικών κέντρων και των πολυϊατρείων ζητούν την επαρκή χρηματοδότηση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, τον περιορισμό του clawback με ανώτατο όριο το 10% των δαπανών για τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους ασφαλισμένους για το 2022, παράλληλη θεσμοθέτηση ανώτατου ορίου και για το 2023, και κούρεμα συσσωρευμένων χρεών από το 2013 έως το 2021.

Ο Β` Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ) κ. Πανταζής Νικόλαος, μίλησε σήμερα στην Πρωινή Περιπολία, με αφορμή την διήμερη απεργία στην οποία κατέρχονται τα διαγνωστικά κέντρα στη χώρα.


Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Ζητάμε τη επαρκή χρηματοδότηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, αλλά και διαρθρωτικές αλλαγές. Ο ΕΟΔΥ, ενώ βελτίωσε την ταχύτητα πληρωμής, έχει μειώσει κατά το ήμισυ τα χρηματικά ποσά». Σημείωσε, βέβαια, ότι η συμμετοχή δε μπορεί να είναι υποχρεωτική, αλλά ευελπιστεί οι συνάδελφοί του να δείξουν το αγωνιστικό τους πρόσωπο για την επίτευξη του στόχου.


Συντάκτης Νewsroom 26 Μαΐου, 2022 10:42

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV