Απεργούν από σήμερα οι τελωνειακοί υπάλληλοι του Έβρου

Συντάκτης Νewsroom 2 Απριλίου, 2024 10:26
Swiss Approval

Απεργούν από σήμερα οι τελωνειακοί υπάλληλοι του Έβρου

Από σήμερα, Τρίτη 2 Απριλίου ξεκίνησε η 48ωρη απεργία προκήρυξε η Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Τελωνειακών για τις 2 και 3 Απριλίου καλώντας όλους τους τελωνειακούς της χώρας σε συμμετοχή

Οι τελωνειακοί υπάλληλοι του Έβρου συμμετέχουν επίσης στην πανελλαδική απεργία.

«Από τη σύσταση της ΑΑΔΕ ο τελωνειακός κλάδος δέχεται μια συντονισμένη και διαρκή επίθεση, ενώ ο τελωνειακός υπάλληλος αντιμετωπίζεται ως πρόβλημα και όχι ως συνεργάτης. Για πρώτη φορά στο δημόσιο επιχειρείται η θέσπιση προϋποθέσεων ατομικού μισθού, απολύτως συνυφασμένου με το περίγραμμα θέσης εργασίας, την αξιολόγηση και τη στοχοθεσία. Την ίδια στιγμή η ΑΑΔΕ νομιμοποιεί την απλήρωτη εργασία, όταν επιλέγει σε ετήσια βάση να μην πληρώνει δεδουλευμένες αποζημιώσεις για υπερωρίες, Σάββατα, νυχτερινά και εξαιρέσιμα», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση με αφορμή την απεργία.

Swiss Approval

Οι διεκδικήσεις του κλάδου σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδος:

 Κατάργηση των ρυθμίσεων των Κανονιστικών για την Κινητικότητα των υπαλλήλων όπως και την κατάταξη και κινητικότητα σε θέσεις ειδικής βαρύτητας που δεν συνάδουν με τον Υπαλληλικό Κώδικα, δεν επιτρέπουν την υπηρεσιακή μας εξέλιξη, και εμποδίζουν την ορθολογική οργάνωση των Υπηρεσιών μας.
 Κατάργηση της υποχρεωτικότητας της κυκλικής Κινητικότητας (Rotation) των τελωνειακών υπαλλήλων.
 Κατάργηση των διατάξεων και διαδικασιών που θέτουν στο στόχαστρο τον τελωνειακό ελεγκτή καθιστώντας τον πλέον εύκολο στόχο απέναντι στο οργανωμένο έγκλημα.
 Αναβάθμιση των υποβαθμισμένων ΠΘΕ της Τελωνειακής Υπηρεσίας και χαρακτηρισμός τους ως ειδικής βαρύτητας. Όμοιες περιπτώσεις πρέπει να αντιμετωπίζονται με όμοιο τρόπο (Κεντρική Υπηρεσία, Τελωνεία Β΄ Τάξης κ.α.).
 Απόρριψη του στόχου σύστασης των ΤΕΚ (Τελωνειακά Ελεγκτικά Κέντρα).
 Πρόβλεψη ειδικής διαδικασίας για την κινητικότητα των υπαλλήλων της κεντρικής υπηρεσίας, των ελεγκτών των τελωνείων Β΄ τάξης καθώς και όσων τελωνειακών υπαλλήλων δεν κατέχουν ΠΘΕ που έχει χαρακτηριστεί ως ειδικής βαρύτητας
 Άμεση επίλυση του προβλήματος των απλήρωτων δεδουλευμένων αποζημιώσεων για υπερωρίες, Σάββατα, νυχτερινά και εξαιρέσιμα.
 Θέσπιση νομοθετικής ρύθμισης για την ανταποδοτικότητα των Δ.Ε.Τ.Ε..
 Κατάργηση του αρ. 159 του ν. 2960/2001.
 Αναβάθμιση των Τελωνείων Β΄ Τάξης.
 Εκσυγχρονισμός και απλούστευση αναχρονιστικού ρυθμιστικού πλαισίου και διαδικασιών που εγκυμονούν κινδύνους τόσο για τους τελωνειακούς υπαλλήλους όσο και για την προστασία των συμφερόντων του Δημοσίου και της Ένωσης.
 Εξασφάλιση αμοιβαίας κινητικότητας των τελωνειακών στο Υπουργείο Οικονομικών (Σ.Δ.Ο.Ε. κ.λπ.) με τους τελωνειακούς της ΑΑΔΕ.
 Χορήγηση στους τελωνειακούς υπαλλήλους του ΣΔΟΕ του ελεγκτικού επιδόματος που λαμβάνουν οι υπάλληλοι της Αρχής για το Ξέπλυμα.
 Ορθολογικό σχεδιασμό διορισμών και οργανικών θέσεων, αποτελεσματική διαχείριση ανθρωπίνου δυναμικού και οργάνωσης των υπηρεσιών μας σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες του κλάδου μας.


Συντάκτης Νewsroom 2 Απριλίου, 2024 10:26

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV