Απειλείται μεγάλο μέρος του δάσους της Χώρας στη Σαμοθράκη

Συντάκτης Σοφιανός Κανταρίδης 2 Αυγούστου, 2019 09:33

Απειλείται μεγάλο μέρος του δάσους της Χώρας στη  Σαμοθράκη

Μεγάλο κίνδυνο διατρέχει το δάσος της Χώρας της Σαμοθράκης  καθώς έχει καταστρέψει ήδη ένα κομμάτι της χλωρίδας του δάσους και χρειάζεται άμεσα η επέμβαση της δημοτικής αρχής. 

Η δυσάρεστη διαπίστωση είναι ότι το φλοιοφάγο έντομο με την επιστημονική ονομασία Tomicus Piniperda έχει ήδη καταστρέψει αρκετά δέντρα. Η δημοτική αρχή χωρίς να χάσει χρόνο θα αναθέσει άμεσα την κοπή και απομάκρυνση των δέντρων για την προστασία του δάσους, με την δράση αυτή να αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Σαμοθράκης στις 30 Ιουλίου:

Κατόπιν πρόσκλησης από τον δήμο, πραγματοποιήθηκε σήμερα αυτοψία στο περιαστικό δάσος της Χώρας από δύο Δασολόγους παρουσία του Αντιδημάρχου κου Χρ. Πρόξενου και ύστερα από την αποστολή δειγμάτων προς εξέταση που είχε προηγηθεί.
Συγκεκριμένα την αυτοψία έκαναν οι κοι Δημήτρης Αβζής, Δασολόγος – Εντομολόγος του Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών και Αθανάσιος Γαλαζούλας, Δασολόγος του Δασαρχείου Αλεξανδρούπολης.
Η δυσάρεστη διαπίστωση είναι ότι το φλοιοφάγο έντομο με την επιστημονική ονομασία Tomicus Piniperda έχει ήδη νεκρώσει αρκετά δέντρα.
Ο δήμος ΘΑ ΑΝΑΘΕΣΕΙ ΑΜΕΣΑ (χωρίς καθυστέρηση γιατί έχει ήδη εκπονηθεί ο σχετικός Πίνακας Υλοτομίας) την κοπή και απομάκρυνση δέντρων συνολικού όγκου τουλάχιστον 750 κυβικών μέτρων για την προστασία τους δάσους.
Σύμφωνα με τις οδηγίες του δασαρχείου η ξύλευση και απομάκρυνση υπολογίζεται ότι θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Σεπτεμβρίου.


Συντάκτης Σοφιανός Κανταρίδης 2 Αυγούστου, 2019 09:33

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200

Δημοφιλή άρθρα

NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV