Απάντηση Πέτροβιτς με νέα επιστολή στην… απάντηση Καΐσα

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη Ιανουάριος 10, 2018 13:02

Απάντηση Πέτροβιτς με νέα επιστολή στην… απάντηση Καΐσα

Με νέα του επιστολή απαντάει στην… απαντητική επιστολή του βουλευτή Έβρου ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Καΐσα ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς στο θέμα της κατάργησης του μειωμένου ΦΠΑ στην Σαμοθράκη.

Μετά την αρχική επιστολή του κ. Πέτροβιτς προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με θέμα την τροποποίηση του Κώδικα Φόρου Προστιθέμενης Αξίας, με την οποία από 1/1/2018 καταργούνται οι μειωμένοι συντελεστές που ίσχυαν στη Σαμοθράκη, επιστολή που κοινοποιήθηκε και στους βουλευτές του Έβρου, ο κ. Καΐσας απάντησε με δημοσίευση σχετικής επιστολής προς τον Αντιπεριφερειάρχη. Πλέον, με την σειρά του ο κ. Πέτροβιτς απαντά με νέα επιστολή με αποδέκτη αυτήν την φορά τον βουλευτή Γιώργο Καΐσα.

Η νέα επιστολή Πέτροβιτς κοινοποιείται, όπως και η αρχική με το ίδιο θέμα, και προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και στους βουλευτές Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αναστασία Γκαρά και Δημήτριο Ρίζο.

Ολόκληρη η επιστολή:

Αξιότιμε κ. Καΐσα,

Όσα αναφέρετε στην απάντησή σας σχετικά με τα οφειλόμενα μέτρα που έλαβε η πολιτεία, μετά τη «θεομηνία» που έπληξε το νησί της Σαμοθράκης, είναι αυτονόητα.

Προξενεί εντύπωση που αυτοεπαίρεστε για πράγματα που η εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση είναι σαφώς υποχρεωμένη να πράξει σε μια ευνομούμενη πολιτεία. Ως προς το θέμα των έργων αποκατάστασης στο νησί, εμείς ως Περιφέρεια και εγώ ως Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, πράττουμε από την πρώτη στιγμή, όλα όσα μας αναλογούν για να υλοποιηθούν το συντομότερο δυνατό.

Οι καταστροφές στη Σαμοθράκη από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης.

Οφείλουμε όμως να σημειώσουμε, πως επί της ουσίας και αναφορικά με την τροποποίηση του Κώδικα Φόρου Προστιθέμενης Αξίας, δεν απαντάτε.

Σας ερωτώ λοιπόν:

Συμφωνείτε κ. Καΐσα στο να τροποποιηθεί άμεσα η απόφαση και να εξαιρεθεί και η Σαμοθράκη από την αύξηση, όπως αντίστοιχα ισχύει για τη Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμο, την Κω και τη Λέρο, μέχρι την 30/6/2018;

Συμφωνείτε κ. Καΐσα να αυξηθεί στη Σαμοθράκη από 1/1/2018 ο Φ.Π.Α. από 4% σε 6% σε φάρμακα, παιδικά εμβόλια, βιβλία,  από 9% σε 13% σε βασικά είδη διατροφής, από 17% σε 24% στις υπόλοιπες κατηγορίες προϊόντων και υπηρεσιών;

Συμφωνείτε κ. Καΐσα ότι οι χαμηλοί συντελεστές Φ.Π.Α. που ζητούμε να συνεχίσουν να εφαρμόζονται στη Σαμοθράκη, δεν αποτελούν προνόμιο, αλλά εντάσσονται στην προσπάθεια αποκατάστασης ανισοτήτων, δεν παραβιάζουν, αλλά, αντίθετα, αποκαθιστούν ένα αίσθημα δικαιοσύνης;

Εμείς ξεκάθαρα απαντούμε ότι διαφωνούμε με την κυβερνητική απόφαση, τη θεωρούμε άδικη και ζητούμε από τον Πρωθυπουργό να μην ισχύσουν «δύο μέτρα και δύο σταθμά».

Ζητούμε και διεκδικούμε για τους ακρίτες νησιώτες μας της Σαμοθράκης, το δικαίωμα στη ζωή και δεν θα σταματήσουμε να το πράττουμε συνεχώς, είτε αυτό αρέσει, είτε δεν αρέσει σε κάποιους. Εμείς δεν επαιτούμε, αλλά απαιτούμε, παραμένοντας πιστοί στη δέσμευσή μας και αγωνιζόμενοι για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών του Έβρου!


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη Ιανουάριος 10, 2018 13:02
RadioEvrosAPPS

Συνεντεύξεις

Μουρμούρια
Μουρμούρια

Ράδιο Έβρος TV

upart300

Πρωτοσέλιδα

Εγγραφείτε στο Newsletter