Πλήρη αδιαφορία της διοίκησης της ΠΑΜΘ για τα προβλήματα των κατοίκων καταγγέλλει η Περιφερειακή Σύνθεση

Συντάκτης Νewsroom 28 Σεπτεμβρίου, 2022 09:10

Πλήρη αδιαφορία της διοίκησης της ΠΑΜΘ για τα προβλήματα των κατοίκων καταγγέλλει η Περιφερειακή Σύνθεση

Σε ανακοίνωσή της σχετικά με την πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακή Συμβουλίου της Αν. Μακεδονίας και Θράκης, η Περιφερειακή Σύνθεση αναφέρει τα εξής:

“Το απόγευμα της Δευτέρας διεξήχθη ακόμα μία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου κατά την οποία η διοίκηση δεν συμπεριέλαβε κανένα θέμα ουσίας στην ημερήσια διάταξη.


Για άλλη μία φορά την διάταξη και την συζήτηση όρισε η Περιφερειακή Σύνθεση, με τις επερωτήσεις που είχε καταθέσει για σημαντικά θεματα που απασχολούν όλη την Περιφέρεια μας και κυρίως την καθημερινότητα των πολιτών.

Με τις απαντήσεις που έδωσαν οι διοικούντες… ή καλύτερα με τις απαντήσεις που δεν έδωσαν κατέδειξαν για άλλη μία φορά την άγνοια και την αδιαφορία τους για τα προβλήματα των κατοίκων της Περιφέρειας μας.

Έτσι, μας είπαν ότι:

  • Στον ορεινό όγκο της Ροδόπης και της Ξάνθης είναι όλα… ‘τέλεια’! Δυστυχώς οι κάτοικοι δεν το αντιλαμβάνονται!
  • Για τα προβλήματα με τα κουνούπια και τα λύματα στην ΠΕ Ξάνθης θα ενημερωθούν και θα μας… ενημερώσουν.
  • Έχουν κάνει τα πάντα για την τουριστική προβολή του οικισμού “Κρυονέρι” – τώρα αν οι κάτοικοι βιώνουν μία άλλη πραγματικότητα … δικό τους θέμα
  • Το ίδιο στα Λουτρά του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Έκαναν τα πάντα, αλλά οι κάτοικοι έχουν εισπράξει μόνο υποσχέσεις και φυσικά τα αντιπλημμυρικά έργα που έπρεπε να είχαν γίνει, δεν έχουν γίνει.
  • Ομοίως και οι κάτοικοι στο Κάτω Νευροκόπι όσον αφορά την κάλυψη των εξόδων θέρμανσης καθώς η Διοίκηση θα ασχοληθεί προσεχώς με το σοβαρό αυτό θέμα… Η τραγική λεπτομέρεια: το Σάββατο είναι ήδη Οκτώβριος!

Η τραγωδία της διοίκησης κορυφώθηκε στο θέμα που αφορούσε την ΚΑΠ και την έγκριση του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ όπου η διοίκηση δεν ήταν σε θέση ούτε να παρουσιάσει την εισήγηση, ούτε να απαντήσει σε καμία ερώτηση επί του θέματος, αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά ότι δεν ασχολείται ούτε στο ελάχιστο με τα θέματα των γεωργών και των κτηνοτρόφων.

Δώδεκα μήνες ως τις εκλογές τους υπομένουμε, τους υπομένουν οι πολίτες”.

Και για απαξίωση της Οικονομικής Επιτροπής της ΠΑΜΘ καταγγέλλει η Περιφερειακή Σύνθεση τον Πρόεδρο Αλέξη Πολίτη

Εντωμεταξύ, “Σημαντικά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία της Οικονομικής Επιτροπής του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ δημιουργεί ο πρόεδρος της και Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αλέξης Πολίτης“, καταγγέλει επίσης η Περιφερειακή Σύνθεση με ξεχωριστή ανακοίνωση που εξέδωσε, στην οποία αναφέρει τα εξής:

“Ο Αλέξης Πολίτης επιλέγει τον τρόπο συνεδρίασης της Επιτροπής κατά τη δική του βούληση ή κατά πώς εξυπηρετεί το πρόγραμμά του και έτσι έχουμε το εξής παράδοξο: την Δευτέρα 26/09 συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής με τηλεδιάσκεψη και 27 θέματα και την Τρίτη 27/09 διά περιφοράς συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής με 36 θέματα.

Η Περιφερειακή Σύνθεση καταγγέλλει την διεξαγωγή των συνεδριάσεων διά περιφοράς και απαιτούμε να μην επαναληφθεί κάτι τέτοιο καθώς αποκλείει την διεξαγωγή του διαλόγου και την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των Συμβούλων – μελών της.

Προφανώς, είτε ο Αλέξης Πολίτης φοβάται τον διάλογο και προσπαθεί να τον αποφύγει, είτε ορίζει τις συνεδριάσεις με βάση το προσωπικό του πρόγραμμα και τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις, αντιμετωπίζοντας την Οικονομική Επιτροπή αλλά και τη θητεία του ως Αντιπεριφερειάρχη σαν πάρεργο, αλλά πρέπει να καταλάβει ότι η θέση του χωρικού αντιπεριφερειάρχη είναι full time και όχι part time απασχόληση.

Είτε συμβαίνει το ένα, είτε συμβαίνει το άλλο το αποτέλεσμα είναι η απαξίωση του θεσμού της Οικονομικής Επιτροπής και αυτό πλέον δεν είναι ανεκτό από την Περιφερειακή Σύνθεση.

Εφόσον οι συνθήκες και το νομικό πλαίσιο επιτρέπουν πλέον την διεξαγωγή των Συνεδριάσεων της Οικονομικής Επιτροπής διά ζώσης ή μέσω τηλεδιάσκεψης, την επόμενη φορά που θα λάβουμε πρόσκληση συνεδρίασης διά περιφοράς θα προσφύγουμε σε όλα τα αρμόδια όργανα καταγγέλλοντας τη στάση του προέδρου της ώστε να αναλάβει πλέον τις συνέπειες της στάσης του και ζητώντας ακύρωση των όλων των αποφάσεων που λαμβάνονται κατ’ αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο”.


Συντάκτης Νewsroom 28 Σεπτεμβρίου, 2022 09:10

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV