Το πλάνο του νέου Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού ΑΜΘ Αθανάσιου Τσώνη

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη Σεπτέμβριος 11, 2019 14:14

Το πλάνο του νέου Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού ΑΜΘ Αθανάσιου Τσώνη

Στον αέρα του ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ και στην Σταυρούλα Αγελαδαράκη μίλησε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Αθανάσιος Τσώνης για θέματα όπως η αναγνώριση των λουτρών της Σαμοθράκης ως ιαματικά αλλά και θέματα τουρισμού που αφορούν το νησί, για την συμμετοχή της Περιφέρειας στη ΔΕΘ, το τουριστικό πρόγραμμα των επόμενων χρόνων και τις δράσεις που αναμένονται, ενώ σχολίασε και το ενδεχόμενο λειτουργίας των χρυσωρυχείων.

Αρχικά μιλώντας για την είδηση της αναγνώρισης ως ιαματικού του φυσικού πόρου “Ψαρόθερμα” στην περιοχή Θέρμα Σαμοθράκης ο κ. Τσώνης σχολίασε πως η απόφαση θεωρείται πολύ σημαντική για τη θωράκιση της Σαμοθράκης ως προορισμού ιαματικού τουρισμού, καθώς έως τώρα υπήρχε αλλά δεν μπορούσε να γίνει κάτι επίσημο. Αναφορικά με το πλήγμα που δέχτηκε η Σαμοθράκη στον τουρισμό λόγω των προβλημάτων της ακτοπλοϊκής σύνδεσης τη θερινή περίοδο και αν αυτή η νέα εξέλιξη αναμένεται να βοηθήσει τουριστικά το νησί ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού είπε “θα βοηθήσουμε όλοι σε αυτό το κομμάτι με επιστέγασμα την έκθεση στο Παρίσι στις 1 Οκτωβρίου, τη μεγάλη έκθεση που γίνεται εκεί για τον τουρισμό, και σημειολογικά, το ότι το άγαλμα της Νίκης της Σαμοθράκης βρίσκεται στο Λούβρο και είναι από τα μεγαλύτερα εκθέματα, θα μπορέσουμε σε εκείνη την έκθεση να δώσουμε ένα βάρος ιδιαίτερο στο νησί μας που όντως πέρασε ένα δύσκολο καλοκαίρι“. Ακόμη ανέφερε ότι έχουν ήδη γίνει επαφές και συναντήσεις με την νέα διοίκηση του δήμου έτσι ώστε με συντονισμένες ενέργειες, συμπεριλαμβανομένης της έκθεσης, να βοηθηθεί η προβολή του νησιού.

Στην συνέχεια με αφορμή την συμμετοχή της Περιφέρειας στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο κ. Τσώνης δήλωσε πως η διοίκηση της ΑΜΘ έχει θέσει τον τουρισμό στο κέντρο του αναπτυξιακού σχεδιασμού της ως τρόπο να αναπτυχθεί η περιοχή, πως υπάρχει μία σχεδιασμένη τουριστική πολιτική για τα επόμενα χρόνια και οι περισσότερες δράσεις που έχουν σχεδιαστεί έχουν προκύψει μετά από διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. “Στόχος μας και στην διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, δηλαδή να αναπτύξουμε και τις πέντε αισθήσεις, να φύγουμε από το κλασικό ήλιος και θάλασσα και να αναπτύξουμε και τον θεματικό τουρισμό” είπε χαρακτηριστικά, ενώ μίλησε για τις συναντήσεις στην ΔΕΘ με τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη και την πρόεδρο του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου.

Αναφορικά με την συζήτηση που έχει ανοίξει στο θέμα των χρυσωρυχείων στη Θράκη μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, θέμα για το οποίο έχουν τοποθετηθεί ήδη ανοιχτά πολλοί περιφερειακοί σύμβουλοι και αυτοδιοικητικοί είπε: “Εγώ νομίζω ότι οι πολίτες, φορείς γενικά συλλογικότητας της Θράκης έχουνε δώσει την απάντησή τους εδώ και χρόνια, έχουνε γίνει μαζικές κινητοποιήσεις ομόφωνα ψηφίσματα και δημοτικών και νομαρχιακών και περιφερειακών συμβουλίων.Εμείς εκπροσωπούμε την κοινή γνώμη οπότε αυτήν την άποψη εκφράζουμε. Δηλαδή δεν ασκούμε πολιτική μόνοι μας, είμαστε εκπρόσωποι ενός λαού οπότε ο λαός ουσιαστικά αποφασίζει“.

Ο κ. Τσώνης ακόμη μίλησε για το συμβούλιο τουρισμού περιφερειών που δημιουργεί ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, το οποίο θα συνεδριάζει κάθε δύο μήνες στην Αθήνα με προεδρεύων τον ίδιο τον Υπουργό Τουρισμού. Σε αυτό θα συμμετέχουν όλοι οι Αντιπεριφερειάρχες Τουρισμού από όλες τις περιφέρειες της χώρας και οι εντεταλμένοι σύμβουλοι τουρισμού, με σκοπό τη χάραξη κοινής πολιτικής και ανταλλαγής απόψεων στο κομμάτι του τουρισμού ενώ σε αυτό το πλαίσιο ο ίδιος διατηρεί επαφή με τον ομόλογό του, αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Τέλος αναφορικά με τα πλεονεκτήματα της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ο κ. Τσώνης χαρακτήρισε την περιοχή ως ένα “αυθεντικό κομμάτι της Ελλάδας που δεν έχει αναδειχθεί” μίλησε για τον εναλλακτικό τουρισμό, τον εκκλησιαστικό και τον γαστρονομικό τουρισμό ως τομείς που είναι δυνατή η περιφέρεια. Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ανέφερε πως βρίσκονται σε συνεχή επαφή με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και γίνεται καταγραφή των όποιων προτάσεων και κλείνοντας ανέφερε μια σειρά από εκθέσεις στο εξωτερικό όπου θα συμμετέχει με σκοπό την προβολή η Περιφέρεια.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη Σεπτέμβριος 11, 2019 14:14

Συνεντεύξεις

Μουρμούρια
Μουρμούρια

Ράδιο Έβρος TV