Πρωτοβουλία της Eurobank για την αντιμετώπιση του δημογραφικού 

Συντάκτης Νewsroom 20 Απριλίου, 2023 10:38
Swiss Approval

Πρωτοβουλία της Eurobank για την αντιμετώπιση του δημογραφικού 

Το Πρόγραμμα ΜΠΡΟΣΤΑ για την οικογένεια είναι μία καινοτόμα πρωτοβουλία της Eurobank για την αντιμετώπιση της δημογραφικής πρόκλησης της χώρας. Καθώς το ποσοστό των γεννήσεων στην Ελλάδα μειώνεται χρόνο με το χρόνο και ο πληθυσμός γερνά συνεχώς, το Πρόγραμμα στοχεύει στην παροχή κινήτρων στις νέες οικογένειες για να λάβουν την απόφαση να αποκτήσουν ένα ή ένα ακόμη παιδί. Το Πρόγραμμα επικεντρώνεται στα ανατολικά σύνορα της χώρας, ξεκινώντας από τον ακριτικό Έβρο έως τα Δωδεκάνησα και το Καστελόριζο, περιοχές εξαιρετικής εθνικής βαρύτητας και με περισσότερα προβλήματα και περιορισμούς σε σύγκριση με άλλες τοποθεσίες πιο κοντά στην Πρωτεύουσα.

Η πρωτοβουλία αφορά σε ένα διευρυμένο πλέγμα δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, σε συνεργασία και με έγκριτες μη κυβερνητικές οργανώσεις, με διορατική προσέγγιση και αίσθημα ευθύνης για τη στήριξη της οικογένειας και την αναστροφή της υπογεννητικότητας. Μεταξύ των δράσεων αυτών είναι η συνεργασία με το Σωματείο Be-Live, το οποίο προσφέρει δωρεάν θεραπείες εξωσωματικής γονιμοποίησης,  ενώ παράλληλα προωθεί δράσεις για την αναστροφή της υπογεννητικότητας. Ήδη, μόνο κατά τον πρώτο ενάμιση χρόνο λειτουργίας του Προγράμματος, εκδήλωσαν ενδιαφέρον για θεραπείες εξωσωματικής γονιμοποίησης 20  ζευγάρια από την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, ενώ έχουν διεξαχθεί δύο ενημερωτικές εκδηλώσεις σε Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα. Να σημειωθεί πως στο σύνολο των περιοχών του Προγράμματος έχουν γεννηθεί μέχρι σήμερα 14  μωρά με τη διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης, για τα οποία η Τράπεζα, μέσω της δωρεάς της προς την Be-Live, κάλυψε όλο το φάσμα των δαπανών μέχρι τον τοκετό.  


Επίσης, η Eurobank σε συνεργασία με την ΜΚΟ Αποστολή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, έχει χορηγήσει μέχρι σήμερα πάνω από 200 βρεφικά πακέτα σε οικογένειες του Έβρου, τα οποία καλύπτουν τις ανάγκες του μωρού για ένα έτος,  ενώ σε συνεργασία με το Σωματείο Μαζί για το Παιδί έχει υλοποιήσει δια ζώσης και διαδικτυακά ψυχοεκπαιδευτικά σεμινάρια στην Αλεξανδρούπολη, την Ορεστιάδα και το Διδυμότειχο, για καίρια ζητήματα όπως την ενδυνάμωση του γονικού ρόλου, τον σχολικό εκφοβισμό, τα όρια των παιδιών μέσα στην οικογένεια κ.ά. 

Αξιοσημείωτος πυλώνας της πρωτοβουλίας είναι τα τραπεζοασφαλιστικά προϊόντα που προφέρει η Τράπεζα με προνομιακούς όρους και κοινωνική στόχευση για τους νέους γονείς από τον Έβρο, το ΒΑ Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Πιο συγκεκριμένα, παρέχεται δωρεάν διετής πρωτοβάθμια ασφάλεια υγείας παιδιού με αεροδιακομιδή για έκτακτα περιστατικά.  Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα απόκτησης στεγαστικού δανείου, με προνομιακούς όρους, για την αγορά της κύριας ή πρώτης κατοικίας. Με το πρόγραμμα €πιστροφή δίνεται στους νέους γονείς η δυνατότητα να εξοικονομήσουν χρήματα από τις αγορές τους σε όλα τα καταστήματα και e-shops βρεφικών και παιδικών ειδών. Επίσης, προσφέρονται ιδιαίτερα προνομιακά επιτόκια με το άνοιγμα αποταμιευτικού λογαριασμού για το παιδί.

Παράλληλα, η Eurobank, δίνοντας έμφαση στην αντιμετώπιση των δυσκολιών εύρεσης εργασίας ιδιαίτερα σε παραμεθόριες περιοχές της χώρας, όπου εστιάζει η πρωτοβουλία ΜΠΡΟΣΤΑ για την οικογένεια, υλοποιεί πρόγραμμα δημιουργίας θέσεων απασχόλησης στην υπηρεσία τηλεφωνικής εξυπηρέτησης πελατών, το EuroPhone Banking. Στο πλαίσιο του προγράμματος, το οποίο ξεκίνησε, πιλοτικά, από τους μόνιμους κατοίκους της περιοχής του Έβρου, έχουν δημιουργηθεί 45 νέες θέσεις εργασίας τους τελευταίους 6 μήνες.  Με τη δράση για την ενίσχυση της απασχόλησης στον Έβρο, η Τράπεζα δίνει, επίσης, το παράδειγμα της αποκέντρωσης ορισμένων επιχειρησιακών λειτουργιών, μια διαδικασία που είναι σε θέση να εφαρμόσει ένας μεγάλος οργανισμός με την κατάλληλη οργάνωση, τεχνογνωσία και υποδομή. 


Συντάκτης Νewsroom 20 Απριλίου, 2023 10:38
Swiss Approval

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV