Αντιδράσεις για την απόλυση δυο εργαζομένων στην Σχολή Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας

Συντάκτης Νewsroom 10 Μαΐου, 2019 09:28

Αντιδράσεις για την απόλυση δυο εργαζομένων στην Σχολή Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας

Την έντονη αντίθεσή της για την απόλυση δυο εργαζομένων στην φύλαξη του Πανεπιστημίου στην Ορεστιάδα εξέφρασε μέσω ψηφίσματος της η Κοσμητεία της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας του ΔΠΘ

Σύμφωνα με όσα σημειώνει στο ψήφισμα της 8ης συνεδρίασης της, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, η Κοσμητεία χαρακτηρίζει την απόλυση των δύο υπαλλήλων “άδικη και αναίτια” καθώς οι δύο εργαζόμενοι “πληρούν όλα τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, έχουν αποκτήσει πολύχρονη εμπειρία στο αντικείμενο της εργασίας τους, το οποίο υπηρέτησαν με επάρκεια, πίστη και αφοσίωση σε πολλές δύσκολες περιπτώσεις κερδίζοντας και την εμπιστοσύνη του προσωπικού της Σχολής και συμβάλλοντας έτσι στην ομαλή λειτουργία του Πανεπιστημίου“.

Τασσόμενη ανοιχτά στο πλευρό των δύο υπαλλήλων η Κοσμητεία καλεί την ανάδοχο εταιρία για αναθεώρηση της απόφασης απόλυσης ενώ σε αντίθετη περίπτωση “επιφυλάσσεται να επανακαθορίσει τη στάση της σε συνεργασία με τους Συλλόγους των Φοιτητών και των Διοικητικών Υπαλλήλων” καταλήγει το σχετικό ψήφισμα.

ΨΗΦΙΣΜΑ
Της Κοσμητείας της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας του ΔΠΘ
(Συνεδρίαση 8η/07-05-2019)

Η Κοσμητεία της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας του ΔΠΘ  εκφράζει την έντονη αντίθεσή της στην ουσιαστική απόλυση δύο εργαζομένων στη φύλαξη του Πανεπιστημίου στην Ορεστιάδα. Θεωρούμε την απόφαση αυτή άδικη και αναίτια, δεδομένου ότι οι εν λόγω εργαζόμενοι πληρούν όλα τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, έχουν αποκτήσει πολύχρονη εμπειρία στο αντικείμενο της εργασίας τους, το οποίο υπηρέτησαν με επάρκεια, πίστη και αφοσίωση σε πολλές δύσκολες περιπτώσεις κερδίζοντας και την εμπιστοσύνη του προσωπικού της Σχολής και συμβάλλοντας έτσι στην ομαλή λειτουργία του Πανεπιστημίου.

Η Κοσμητεία της Σχολής μας τάσσεται στο πλευρό των δύο εργαζομένων και καλεί την Ανάδοχο Εταιρεία να αναθεωρήσει την απόφασή της, ανεξάρτητα από τις τυπικές νομικές δεσμεύσεις της, θεωρώντας πως κοινός μας στόχος είναι η εύρυθμη λειτουργία της Σχολής μας. Σε αντίθετη περίπτωση, επιφυλάσσεται να επανακαθορίσει τη στάση της σε συνεργασία με τους Συλλόγους των Φοιτητών και των Διοικητικών Υπαλλήλων.

Ο ΚΟΣΜΗΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΑΣΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΔΠΘ
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΑΣ


Συντάκτης Νewsroom 10 Μαΐου, 2019 09:28

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200

Δημοφιλή άρθρα

NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV