Αντιδράσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάσταση στη Σαμοθράκη

Συντάκτης Σοφιανός Κανταρίδης Αύγουστος 14, 2019 10:27

Αντιδράσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάσταση στη Σαμοθράκη

Οι αντιδράσεις σχετικά με την κατάσταση που έχει περιέλθει εδώ και οχτώ μέρες το νησί της Σαμοθράκης αυξάνονται. Από πλευράς αντιπολίτευσης ήδη βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν πάρει θέση για το θέμα. Μετά την επίσημη αντίδραση της βουλευτή Έβρου Νατάσας Γκαράς, ανακοινώσεις με επικριτικό και αντιδραστικό ύφος εξέδωσαν και οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη και Κατερίνα Νοτοπούλου.

Με επικριτικό ύφος η κ. Αυγέρη Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, Αναπληρώτρια Τομεάρχης Εσωτερικών για θέματα Μακεδονίας – Θράκης κατέκρινε την κυβέρνηση για την συνέχιση του προβλήματος στο νησί και την μη επίλυση όσων προσπαθειών έχουν γίνει έως τώρα φέρνοντας ως παράδειγμα την λύση που είχε βρεθεί σε παρόμοια κατάσταση του νησιού επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της κ. Αυγέρη:

Αποκλεισμένη Σαμοθράκη από το “επιτελικό κράτος” της κυβέρνησης Μητσοτάκη 

Όταν πρόκειται να διορίσει στη θέση του διευθυντή γραφείου υπουργού “άριστο” χωρίς πτυχίο ή να τοποθετήσει επικεφαλής της ΕΡΤ τον πρώην διευθυντή του γραφείου τύπου της ΝΔ, το “επιτελικό κράτος” ενεργεί τάχιστα και με συνοπτικές διαδικασίες.

Ο χρόνος όμως μετρά αλλιώς για το νησί της Σαμοθράκης, άλλωστε εκεί δεν φτάνουν εύκολα οι τηλεοπτικές κάμερες.

Ίσως να χτύπησε το 112 γιατί έχει φωτιά στην Καμαριώτισσα, αλλά αν χρειαστούν ενίσχυση οι δυνάμεις πυρόσβεσης, είναι ένα ζήτημα πως θα φτάσουν στο νησί.

Εδώ και μια εβδομάδα η Σαμοθράκη παραμένει χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση και αποκλεισμένη από την υπόλοιπη χώρα. Εγκλωβισμένοι κάτοικοι και ταξιδιώτες, στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου, παραμονή του Δεκαπενταύγουστου.

Οι “επιτελικοί του επιτελικού” έστειλαν στο νησί ένα σκάφος, το ΑΖΟΡΕΣ, το οποίο δεν κατάφερε να δέσει γιατί είναι μεγάλο σε σχέση με τη μορφολογία του λιμανιού. Δεν το είχαν υπολογίσει, άλλη μια μέρα περιμένοντας βοήθεια…

Δεν είναι κακό για το καλό των ανθρώπων να ανατρέξουν οι επιτελικοί στο όχι και τόσο πολύ μακρινό παρελθόν για να δουν πως αντιμετωπίστηκαν παρόμοιες καταστάσεις:

Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, σε ανάλογη περίπτωση, η συγκοινωνία έγινε με τη χρήση σκάφους του Λιμενικού Σώματος, προκειμένου κάτοικοι και επισκέπτες να μην μείνουν αποκλεισμένοι και η τροφοδοσία του νησιού να γίνει κανονικά. Απο την άλλη, είχε χρηματοδοτηθεί ο Δήμος Σαμοθράκης, ώστε να ναυλώσει οχηματαγωγό πλοίο για τις ανάγκες μετακίνησης των οχημάτων. Γιατί δεν το έκαναν και τώρα;

Φοβούνται την αντιγραφή;

Θα λέγαμε στους “αρίστους” της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας ότι για το καλό της της κοινωνίας, εδώ η αντιγραφή επιτρέπεται…

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η ανακοίνωση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνας Νοτοπούλου πρώην Υπουργού Εσωτερικών σε θέματα Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και νυν τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ,  αναφέροντας χαρακτηριστικά πως είναι “αδιανόητη είναι η δυσφήμηση της Ελλάδας στο εξωτερικό εξαιτίας της ανικανότητας της κυβέρνησης της Ν.Δ. να αντιμετωπίσει στοιχειωδώς ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα”. Μάλιστα απευθύνθηκε και στους αρμόδιους υπουργούς ρωτώντας τους τι σκοπεύουν να κάνουν για να βοηθήσουν τους πολίτες του νησιού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της κ. Νοτοπούλου:

Στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου, ο ακτοπλοϊκός αποκλεισμός της Σαμοθράκης αφήνει έκθετη την κυβέρνηση της Ν.Δ. και μαζί της και τη χώρα.

Την ώρα που η τοπική κοινωνία προσπαθεί με αγωνία να αντιμετωπίσει την ταλαιπωρία, η κυβέρνηση μας εντυπωσιάζει με την προχειρότητα και την αδυναμία επίλυσης του προβλήματος.

Η κατάσταση αντιμετωπίζεται με πρωτοφανή ανεπάρκεια και η ταλαιπωρία που βιώνουν κάτοικοι και τουρίστες είναι αδιανόητη.

Εξίσου αδιανόητη είναι η δυσφήμηση της Ελλάδας στο εξωτερικό εξαιτίας της ανικανότητας της κυβέρνησης της Ν.Δ. να αντιμετωπίσει στοιχειωδώς ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα, για την περιοχή και τον τουρισμό, παρά την αποτελεσματική λύση που δόθηκε την Πρωτοχρονιά του 2019 με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ποιές ενέργειες έχουν κάνει οι κ.κ. Υπουργοί Γ. Πλακιωτάκης και Χ. Θεοχάρης για να διασφαλίσουν τη φήμη του νησιού και της χώρας;

Ποιες ενέργειες έχουν γίνει για τον απεγκλωβισμό των ανθρώπων και ποιες ενέργειες έχουν προβλεφθεί για την αποζημίωση τους;


Συντάκτης Σοφιανός Κανταρίδης Αύγουστος 14, 2019 10:27

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200
Μουρμούρια

Ράδιο Έβρος TV