Ανοιχτή η συζήτηση χωρίς “βιαστικές αποφάσεις” για τα Κέντρα Νεοσυλλέκτων στον Έβρο

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 27 Δεκεμβρίου, 2022 11:40

Ανοιχτή η συζήτηση χωρίς “βιαστικές αποφάσεις” για τα Κέντρα Νεοσυλλέκτων στον Έβρο

Απαντήσεις για το μέλλον των Κέντρων Νεοσυλλέκτων στον Έβρο έδωσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος στην πρόσφατη επίσκεψή του στην περιοχή

Όπως εξήγησε ο κ. Παναγιωτόπουλος ζήτησε ο ίδιος μέσω των τριών βουλευτών Έβρου της Νέας Δημοκρατίας να συναντηθεί με τους Δημάρχους του Νομού για το ζήτημα. Υπενθυμίζεται πως προηγήθηκε η επιστολή των τεσσάρων Δημάρχων (Αλεξανδρούπολης, Σουφλίου, Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας) για το επικείμενο κλείσιμο των Κέντρων Νεοσυλλέκτων.

“Σε επίπεδο σχεδιασμού και μάλιστα σε επίπεδο σχεδιασμού επιτελείων συζητάμε για κάποια αλλαγή του συστήματος με τα ΣΥΠΟ. Δεν είμαστε έτοιμοι να πάρουμε βιαστικές αποφάσεις, ασφαλώς δεν είμαστε έτοιμοι να πάρουμε αποφάσεις πριν ακούσουμε και τους προβληματισμούς της τοπικής κοινωνίας“, δήλωσε ο Υπουργός μετά την συνάντηση.


Επιπρόσθετα ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε πως η συζήτηση θα συνεχιστεί: “δεν θέλουμε να πάρουμε καμία απόφαση που να δημιουργεί την παραμικρή εντύπωση ότι αποδυναμώνεται στρατιωτικά ο Έβρος. Γιατί, κάθε άλλο, παρά αποδυναμώνεται στρατιωτικά ο Έβρος. Ο Έβρος ενισχύεται, ενισχύεται σταδιακά, ενισχύεται με επαγγελματίες οπλίτες, ενισχύεται με ΟΒΑ – εξ αρχής αυτό ήταν το πλάνο γιατί αυτό επιτάσσουν οι καιροί“.

Υπενθυμίζεται ότι η συνάντηση Παναγιωτόπουλου για το σχέδιο εξορθολογισμού των Σημείων Υποδοχής Οπλιτών με τους βουλευτές Έβρου Αναστάσιο Δημοσχάκη, Σταύρο Κελέτση και Χρήστο Δερμετζόπουλο, καθώς και τους δημάρχους Αλεξανδρούπολης Ιωάννη Ζαμπούκη, Ορεστιάδας Βασίλειο Μαυρίδης, Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος, Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της επίσκεψής του την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022. Ο Υπουργός επισκέφθηκε το Ε.Π.126 στο Σουφλί, το Ε.Φ. Κήπων Έβρου και την έδρα της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού «ΕΒΡΟΣ» στην Αλεξανδρούπολη. Ο κ. Παναγιωτόπουλος ενημερώθηκε για επιχειρησιακά ζητήματα και αντήλλαξε ευχές με τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και τους στρατεύσιμους, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων. Τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης συνόδευσαν ο Διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Ιωάννης Τσιόπλος και ο Διοικητής της ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ Υποστράτηγος Παναγιώτης Καβιδόπουλος. Στο τέλος επισκέψεώς του στον Έβρο, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης είχε συνάντηση με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο Β’.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 27 Δεκεμβρίου, 2022 11:40

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV