Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για αποζημιώσεις κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων στον Έβρο

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 4 Μαρτίου, 2024 09:08
Swiss Approval

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για αποζημιώσεις κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων στον Έβρο

Ξεκινά από σήμερα Δευτέρα 4 Mαρτίου 2024, η λειτουργία της ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας,  όπου οι πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι στον Έβρο, θα μπορούν να υποβάλουν αίτημα στήριξης.

Από σήμερα, Δευτέρα, 4 Μαρτίου θα τεθεί σε λειτουργία η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων αποζημιώσεων των πληγέντων από την θεομηνία Daniel κτηνοτρόφων  και μελισσοκόμων Θεσσαλίας, Βόρειας Φθιώτιδας και Έβρου. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης στα πλαίσια της  διυπουργικής σύσκεψης που έγινε πρόσφατα.

Το μέτρο είναι ύψους 45 εκατ. ευρώ και αφορά δωρεάν αντικατάσταση ζωικού κεφαλαίου και ανακατασκευή στάβλων, στους πληγέντες κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους. Όπως τόνισε ο Λευτέρης Αυγενάκης, οι μελέτες για την ένταξη στο συγκεκριμένο μέτρο θα είναι δωρεάν μετά από συμφωνία του ΥΠΑΑΤ με το ΓΕΩΤΕΕ. Η κατασκευή των νέων εγκαταστάσεων θα γίνει με πρότυπα σχέδια στάβλων και θα πληρούνται όλοι οι κανόνες ευζωίας, καθώς και θα υπάρχει πρόβλεψη για αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων. Τέλος, υπογραμμίζεται πως ενισχύεται επίσης και η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών με στόχο τη μείωση του ενεργειακού κόστους παραγωγής.

Swiss Approval


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 4 Μαρτίου, 2024 09:08

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV