Α. Γκερέκου: Καλούμε όλους τους επενδυτές στον Έβρο – Αξιοποιήστε νέο ΕΣΠΑ, Ταμείο Ανάκαμψης, Αναπτυξιακό Νόμο

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 20 Ιουνίου, 2022 12:05

Α. Γκερέκου: Καλούμε όλους τους επενδυτές στον Έβρο – Αξιοποιήστε νέο ΕΣΠΑ, Ταμείο Ανάκαμψης, Αναπτυξιακό Νόμο

Είναι θησαυρός ο Βόρειος Έβρος και μπορεί να πρωτοστατήσει στη βιώσιμη, αειφόρα, τουριστική ανάπτυξη“, επαναλάμβανε με κάθε ευκαιρία η Πρόεδρος του ΕΟΤ (Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού) Άντζελα Γκερέκου κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στο Δήμο Ορεστιάδας το Σάββατο 18.06.2022. “Καλούμε όλους τους επενδυτές να επενδύσουν σ’ αυτόν τον τόπο, αξιοποιώντας όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία από το νέο ΕΣΠΑ, το Ταμείο Ανάκαμψης και τον Αναπτυξιακό Νόμο” σημείωσε σε δηλώσεις της, και “επενδύοντας σε έναν τόπο που είναι απόλυτα νευραλγικός γεωπολιτικά, ενδυναμώνουμε την περιοχή” επεσήμανε, αναφερόμενη ιδιαιτέρως στην Ορεστιάδα και στο Βάλτο.Με αφορμή την έναρξη ενός νέου προγράμματος Αγροτουρισμού με τίτλο “Ανθισμένες Διαδρομές” και δεδομένου ότι ο ΕΟΤ σύντομα θα το αναγγείλει επίσημα σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας), η κ. Γκερέκου βρέθηκε στα κτήματα της ΚοινΣΕπ (Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης) “Άρωμα Έβρου” και γνώρισε από κοντά το εγχείρημα, το οποίο χαρακτήρισε “Μία απίστευτη καινοτόμα πρωτοβουλία όπου δημιουργείται ένα νέο τουριστικό προϊόν“.

Ο Αγροτουρισμός είναι ο δρόμος για την Ανάπτυξη, για να μείνουν τα νέα παιδιά εδώ” δήλωσε, στέλνοντας μάλιστα το μήνυμα προς το Υπουργείο Παιδείας και όλους τους εμπλεκόμενους να στηρίξουν και να ενδυναμώσουν τα Πανεπιστημιακά Τμήματα της Ορεστιάδας. “Το Πανεπιστήμιο είναι εξαιρετικός, πετυχημένος πόλος έλξης και στήριξης όλων αυτών. Πρέπει να δυναμώσει περισσότερο για να προσελκύσει και να κρατήσει εδώ τα νέα παιδιά“, τόνισε, τόσο κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε σε αίθουσα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης το μεσημέρι του Σαββάτου, όσο και σε δηλώσεις της στα κτήματα λεβάντας το απόγευμα.

Ακολουθώντας ένα πολύ φορτωμένο πρόγραμμα από νωρίς το πρωί του Σαββάτου που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος”, άυπνη – όπως μάθαμε – καθώς και τις προηγούμενες ημέρες το πρόγραμμά της ήταν ιδιαίτερα βεβαρυμένο με την παρουσίαση του νέου ΕΣΠΑ στην Καλαμάτα, η Πρόεδρος του ΕΟΤ κατάφερε να παραμένει διαρκώς χαμογελαστή, φιλική και ευπροσήγορη, ακόμη και στις πιο δύσκολες επαφές της.

Μέσα σε λιγότερες από 24 ώρες που έμεινε στην Ορεστιάδα η κ. Γκερέκου επισκέφθηκε το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο, το δήμαρχο στο γραφείο του, τις αρχές του ΔΠΘ στις εγκαταστάσεις των Σχολών της Ορεστιάδας, παραχώρησε συνέντευξη τύπου, γευμάτισε στη Λεπτή με πολιτικούς και άλλους θεσμικούς της περιοχής, είδε από κοντά στο χωριό Βάλτος την Οικοτεχνία “Άρωμα Έβρου” και γνώρισε όλα τα παραγόμενα από λεβάντα προϊόντα της, μίλησε με τις γυναίκες από το Σύλλογο Γυναικών του χωριού, είδε στο Δημοτικό Σχολείο τους χώρους που θα διαμορφωθούν σε “οικοτουριστικό κέντρο” επίσης από την “Άρωμα Έβρου”, εγκαινίασε το πρόγραμμα Αγροτουρισμού “Ανθισμένες Διαδρομές” στην πρώτη “Βραδιά Στο Απέραντο Μωβ Του Έβρου” που διοργάνωσε, υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, η “Άρωμα Έβρου” μέσα στα κτήματά της στο Βάλτο, εκεί συνομίλησε και φωτογραφήθηκε με όλους.

Την επομένη δε, παίρνοντας το δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα, έκανε μια σύντομη στάση στο κάστρο του Καλέ, στο Τέμενος Βαγιαζήτ και στο Βυζαντινό Μουσείο στο Διδυμότειχο και μια μεγαλύτερη στο Σουφλί όπου παρέστη σε ειδική εκδήλωση για την επίσημη έπαρση της Σημαίας “Best Tourism Village” που κατάφερε να αποκτήσει πριν λίγους μήνες η πόλη του Μεταξιού. Εκεί οργανώθηκε από το Δήμο Σουφλίου μια λιτή αλλά πλήρης τελετή μπροστά από το δημαρχείο, ενώ δεν παρέλειψε η Πρόεδρος του ΕΟΤ να επισκεφθεί και τα σχετικά με το μετάξι Μουσεία της πόλης, φτάνοντας μάλιστα μέχρι και το Δάσος της Δαδιάς και το Μεγάλο Δέρειο. Τέλος, στην Αλεξανδρούπολη, πριν μεταβεί στο αεροδρόμιο, παρακολούθησε μαζί με το δήμαρχο στην παραλιακή οδό την καθιερωμένη Κυριακάτικη υποστολή της σημαίας από το στρατό.

—————

Ακολουθώντας από κοντά την κ. Γκερέκου και τις συνεργάτιδές της από τον ΕΟΤ, στο “σφιχτό” αυτό πρόγραμμά τους, συμπεραίνει κανείς πως πρόκειται για μία από τις σπάνιες περιπτώσεις όπου ένας κορυφαίος πολιτικός παράγων φτάνει στην περιοχή με σαφείς στόχους και συγκεκριμένες προτάσεις, δεκτικός να γνωρίσει τα πάντα και τους πάντες από κοντά. Πλήρως καταρτισμένη για το αντικείμενο το οποίο διαχειρίζεται, δεν πρόσφερε υποσχέσεις και δεσμεύσεις όπως συνηθίζεται, αντιθέτως παρείχε ρεαλιστικές προτεινόμενες λύσεις και, εφόσον οι ιδιώτες ενδιαφερόμενοι και οι τοπικοί αιρετοί “εκμεταλλευτούν” κατάλληλα τις ευκαιρίες, θα μπορέσουμε στο μέλλον να αποτιμήσουμε ως απόλυτα επιτυχημένη την επίσκεψη της Προέδρου του ΕΟΤ στον Βόρειο Έβρο και να ευγνωμονούμε το “Άρωμα Έβρου” γι’ αυτό. Το πεδίο ανάπτυξης διαφαίνεται· μένει να εφαρμοστεί από κάθε πλευρά το σχέδιο – μότο της κ. Γκερέκου – των τριών “Σ”: Συνεργασία, Συντονισμός, Συνέπεια.

  • Μια μέρα πριν επισκεφθεί την περιοχή, την Παρασκευή 17/6/2022, η Πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου μίλησε στο Ράδιο Έβρος και στην εκπομπή Εβροσκόπιο:


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 20 Ιουνίου, 2022 12:05

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV