Άνεργοι: Πότε προπληρώνονται τα επιδόματα και το Δώρο Χριστουγέννων από τη ΔΥΠΑ

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 18 Νοεμβρίου, 2023 10:43

Άνεργοι: Πότε προπληρώνονται τα επιδόματα και το Δώρο Χριστουγέννων από τη ΔΥΠΑ

Το πρώτο 10ημερο του Δεκεμβρίου θα καταβληθεί από τη ΔΥΠΑ το Δώρο Χριστουγέννων σε δεκάδες χιλιάδες επιδοτούμενους ανέργους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σταδιακά από την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου θα γίνει η προπληρωμή:

  • των τακτικών επιδομάτων, επιδομάτων μακροχρονίως ανέργων και των βοηθημάτων ανεργίας ΟΑΕΔ -ΔΥΠΑ αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων
  • του Δώρου Χριστουγέννων στους επιδοτούμενους ανέργους ΟΑΕΔ και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.

Ολόκληρο το Δώρο στους ανέργους ανέρχεται σε 479 ευρώ, ενώ το ύψος του ποσού που θα πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων εξαρτάται από το χρονικό διάστημα που ήταν άνεργοι εντός του 2023, αρχής γενομένης από την 1η Μαΐου.

Swiss Approval

Για το Δώρο Χριστουγέννων σε ανέργους, βασική προϋπόθεση για τη χορήγησή του είναι ο ασφαλισμένος να επιδοτείται από τη ΔΥΠΑ το διάστημα 1 Μαΐου με 31 Δεκεμβρίου 2023.

Στο μεταξύ η υπέρβαση εσόδων κατά 300 εκατ. ευρώ που καταγράφεται στα προσωρινά στοιχεία από την εκτέλεση του κρατικού Προϋπολογισμού στο 10μηνο, ανοίγουν τον δρόμο για νέο έκτακτο επίδομα στους ευάλωτους πριν από τα Χριστούγεννα. Μάλιστα αυτή η νέα «επιταγή ακρίβειας» ενδέχεται να δοθεί και στους ανέργους.

Πηγή: ΕΡΤ


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 18 Νοεμβρίου, 2023 10:43

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV