Αναβαθμίζεται το ελικοδρόμιο Σαμοθράκης με χρηματοδότηση 800.000 ευρώ

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 18 Απριλίου, 2024 11:32
Swiss Approval

Αναβαθμίζεται το ελικοδρόμιο Σαμοθράκης με χρηματοδότηση 800.000 ευρώ

Αναβαθμίζεται το ελικοδρόμιο Σαμοθράκης, καθώς το σχετικό έργο «Εργασίες Αποκατάστασης του Ελικοδρομίου Σαμοθράκης» εντάχθηκε στο «Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΤΠΑ) Υποδομών και Μεταφορών 2021 – 2025» και στον Άξονα Προτεραιότητας «Υποδομές Αερομεταφορών» και χρηματοδοτείται με 800.000 ευρώ.

Το έργο εντάχθηκε με απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών στις 16/4/24 και έχει

σαν αντικείμενο απαιτούμενες εργασίες επισκευής – συντήρησης των εγκαταστάσεων του ελικοδρομίου Σαμοθράκης προκειμένου αυτό να μπει σε επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Swiss Approval

Στο έργο περιλαμβάνονται:

Α. Καθαιρέσεις αποξηλώσεις των υφιστάμενων εγκαταστάσεων και εξοπλισμού που έχει καταστραφείΒ. Χωματουργικές εργασίες για τον καθαρισμό και επανεπίχωση του δαπέδου προσγείωσης-απογείωσης και της ζώνης ασφαλείας των υφιστάμενων εγκαταστάσεωνΓ. Η κατασκευή νέου προκατασκευασμένου οικίσκου ελικοδρομίουΔ. Η κατασκευή νέας περίφραξης. Η κατασκευή νέας ηλεκτρολογικής εγκατάστασης φωτοσημανσης και πυρασφάλειας.

Η λειτουργία του ελικοδρομίου θα αναβαθμίσει και θα βελτιώσει την ζωή των δημοτών τονώνοντας το αίσθημα της ασφάλειας, τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση του Δήμου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Σαμοθράκης:

Σε συνεργασία του δήμου με την Περιφέρεια Α.Μ.Θ και συγκεκριμένα με τους Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Εβρου, Αερολιμεναρχη Αλεξανδρουπόλεως και την υποστήριξη του βουλευτών του Νομού η ζωτική για το νησί αναβάθμιση του Ελικοδρομίου χρηματοδοτήθηκε με

απόφαση του Υπουργού Υποδομών κ Μεταφορών της 16.04.2024 με το πόσο των 800.000 €.

Η συζήτηση είναι παλαιότερη, ωστόσο δεν απέδωσε τότε. Σήμερα, η αποτελεσματική παρέμβαση του Περιφερειάρχη , η συνεργασία του δημάρχου με τον Αντιπεριφερειάρχη, η τεχνική προετοιμασια του Αερολιμενάρχη Αλεξανδρουπόλεως και της Υ.Π.Α, η υπηρεσιακή μέριμνα της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου μας οδήγησαν στο καλό νέο.

Οι βουλευτες του Νομου υποστηριξαν διαχρονικά το αίτημά μας.

Το παρόν έργο έχει σαν αντικείμενο απαιτούμενες εργασίες επισκευής – συντήρησης των εγκαταστάσεων του ελικοδρομίου Σαμοθράκης προκειμένου αυτό να μπει σε επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Στο έργο περιλαμβανονται:

Α. Καθαιρεσεις αποξηλώσεις των υφιστάμενων εγκαταστασεων και εξοπλισμού που έχει καταστραφεί

Β. Χωματουργικες εργασίες για τον καθαρισμό και επανεπίχωση του δαπέδου προσγείωσης-απογείωσης και της ζώνης ασφαλείας των υφιστάμενων εγκαταστάσεων,

Γ. Η κατασκευή νέου προκατασκευασμένου οικίσκου ελικοδρομίου

Δ. Η κατασκευή νέας περίφραξης. Η κατασκευή νέας ηλεκτρολογικής εγκατάστασης φωτοσημανσης και πυρασφάλειας.

Η λειτουργία του ελικοδρομίου θα αναβαθμίσει και θα βελτιώσει την ζωή των δημοτών τονώνοντας το αίσθημα της αφάλειας. Η Δημοτική αρχή παρακολουθεί εργάζεται και συνεργάζεται μεθοδικά για όλα τα αναγκαία έργα.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 18 Απριλίου, 2024 11:32
Swiss Approval

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV