Ανατροπή στην επανακαταμέτρηση για Αργυρίου – Καμπαρμούση

Συντάκτης Γιάννης Βαβαλικούδης 16 Ιουνίου, 2019 15:34

Ανατροπή στην επανακαταμέτρηση για Αργυρίου – Καμπαρμούση

Από το εκλογοδικείο αναμένεται να δοθεί η τελική απάντηση στο ποιος θα καταλάβει εν τέλει την έδρα στην εκλογική περιφέρεια του Έβρου για το συνδυασμό «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ» υπό τον Κώστα Κατσιμίγα.

Σύμφωνα με την απόφαση ανακήρυξης του Περιφερειάρχη και των επιτυχόντων συμβούλων που θα απαρτίζουν το νέο περιφερειακό συμβούλιο, η οποία πρόκειται να δημοσιευθεί προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας από το Πρωτοδικείο Ροδόπης, φέρεται να καταλαμβάνει την έδρα στον Έβρο ο Νικόλαος Αργυρίου, προηγούμενος με 13 ψήφους έναντι της Μαρίας Καμπαρμούση.

Ωστόσο, μετά από αίτηση που υπέβαλε η κα Καμπαρμούση στο Πρωτοδικείο Αλεξανδρούπολης την 6 Ιουνίου 2019, ξεκίνησε την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019 παρουσία της ίδιας, ομάδας συνεργατών της και της νομικής συμβούλου της, η διαδικασία επανακαμέτρησης όλων των σάκων όλων των εκλογικών τμημάτων των Δήμων Αλεξανδρούπολης, Σαμοθράκης και Σουφλίου. Με όμοια αίτησής της, η ίδια διαδικασία συνεχίστηκε την 11-6-2019 στο Πρωτοδικείο Ορεστιάδας για τους σάκους όλων των εκλογικών τμημάτων των Δήμων Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας. Η διαδικασία αυτή που ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 14-6-2019, έφερε στο φως πολλά λάθη στην καταχώρηση των ψήφων στα Βιβλία που παρέδωσαν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι στα οικεία Πρωτοδικεία με το πέρας της εκλογικής αναμέτρησης της 26ης Μαΐου και σημαντικές αποκλίσεις από τα αποτελέσματα που αναμένεται να ανακοινωθούν από το Πρωτοδικείο Ροδόπης εντός της εβδομάδος, με την κα Καμπαρμούση να περνάει πρώτη, αφήνοντας δεύτερο τον κ Αργυρίου.

Οι διαπιστώσεις αυτές θα αποτελέσουν αντικείμενο ένστασης που πρόκειται να κατατεθεί νομότυπα από την κα Καμπαρμούση εντός της προθεσμίας που ορίζει ο νόμος από τη δημοσίευση της απόφασης ανακήρυξης των επιτυχόντων συμβούλων και να εξετασθεί εντός των επόμενων μηνών από το Διοικητικό Εφετείο Κομοτηνής, το οποίο και θα υποδείξει με απόφασή του σε ποιον θα πρέπει να κατακυρωθεί η έδρα που κατέλαβε ο συνδυασμός στον Έβρο.


Συντάκτης Γιάννης Βαβαλικούδης 16 Ιουνίου, 2019 15:34

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200

Δημοφιλή άρθρα

Μουρμούρια

Ράδιο Έβρος TV