Δελησταμάτης: “Στη Δαδιά η έδρα της επιτροπής για την ανασυγκρότηση του Έβρου”

Συντάκτης Χάρης Κανταρίδης 12 Δεκεμβρίου, 2023 11:21

Δελησταμάτης: “Στη Δαδιά η έδρα της επιτροπής για την ανασυγκρότηση του Έβρου”

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δελησταμάτης Βασίλης φιλοξενήθηκε σήμερα Τρίτη 12 Δεκεμβρίου στην εκπομπή “Πρωινή Περιπολία” του ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ.

Αφορμή για την συζήτηση ήταν η συνεδρίαση της επιτροπής για την ανασυγκρότηση του νομού Έβρου που έλαβε χώρα χθες στην Αλεξανδρούπολη.

Τις αποφάσεις που ελήφθησαν και τις προτάσεις που κατατέθηκαν περιέγραψε ο κ. Δελησταμάτης δηλώνοντας πώς, “ό,τι γίνει στον Έβρο δεν θα αφορά μόνο τις πληγείσες περιοχές αλλά το σύνολο του νομού“. Αναφέρθηκε στη σημαντικότητα της συνεδρίασης, τονίζοντας πως οριοθετήθηκαν οι αρμοδιότητες και το χρονοδιάγραμμα, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του Σεπτέμβρη. Όταν του επισημάνθηκε πως το σχετικό ΦΕΚ (στο άρθρο 3) έχει ορίσει την εκπόνηση Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος μέχρι το τέλος του 2023 ο κ. Δελησταμάτης ανέφερε πως δεν είναι σε γνώση του.

Swiss Approval

Επίσης, είπε πως η έδρα της επιτροπής θα είναι στο χωριό Δαδιά και πως θα συνεδριάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα (κάθε μήνα). Ο κ. Δελησταμάτης ανακοίνωσε ακόμα πώς θα υπάρξει διαβούλευση με όλους τους πολίτες μέσω ιστοσελίδας και η τελική έκθεση για όλο το εγχείρημα, τις προτάσεις και τις αποφάσεις θα γίνει στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Πρώτος στόχος, είπε, ήταν να συμμετάσχουν όλοι οι φορείς από όλο το εύρος του νομού οι οποίοι ανταποκρίθηκαν και παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση, τους οποίους και ευχαρίστησε.

Είναι ευθύνη και της τοπικής αυτοδιοίκησης να μην αφεθεί το θέμα“, σημείωσε και πρόσθεσε πως “μέχρι τον Σεπτέμβριο θα προχωρούν ούτως ή άλλως κάποια πράγματα που δε μπορούν να μείνουν πίσω, όπως δήλωσε και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Κελέτσης που παραβρέθηκε, γιατί δεν μπορεί να αφεθεί χωρίς στήριξη ο αγροτικός κόσμος“, κατέληξε.

Τέλος σε ερώτηση που άπτεται των αρμοδιοτήτων του ως χωρικός Αντιπεριφερειάρχης, για τη συντήρηση του φράγματος στο Θεραπειό, διαβεβαίωσε ότι οι τεχνικές υπηρεσίες επιλαμβάνονται του θέματος και θα γίνουν ή απαραίτητες παρεμβάσεις μόλις γίνει αυτό καταστεί εφικτό.


Συντάκτης Χάρης Κανταρίδης 12 Δεκεμβρίου, 2023 11:21
Swiss Approval

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV