Αλεξανδρούπολη: Αναπλάθεται η πλατεία της Μάκρης

Συντάκτης Νewsroom 29 Σεπτεμβρίου, 2022 11:14
Swiss Approval

Αλεξανδρούπολη: Αναπλάθεται η πλατεία της Μάκρης

Τη σύμβαση για την υλοποίηση του έργου “Ανάπλαση κεντρικής πλατείας Μάκρης του Δήμου Αλεξανδρούπολης», αρχικού προϋπολογισμού 374.436,75 € με ΦΠΑ υπέγραψε χθες Τετάρτη 28.09 ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης με τον εκπρόσωπο του αναδόχου «Κ/Ξ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ-ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΟΠΗΓΗ», κ. Σταματόπουλο.

Το έργο εντάσσεται στο πρόγραμμα «Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020» και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας (ΕΤΘΑ) και περιλαμβάνει εργασίες ανάπλασης και αναβάθμισης του κοινόχρηστου χώρου που αποτελεί την πάνω πλατεία της Μάκρης.

Swiss Approval

Οι εργασίες αφορούν στην επίστρωση των επιφανειών με φυσικά υλικά, την δημιουργία καθιστικών διατάξεων, φυτεύσεις και βιοκλιματικά στοιχεία σχεδιασμού πλατείας. Στόχος είναι η δημιουργία ενός χώρου αναψυχής ειδικά διαμορφωμένο στο σύνολό του, η χρήση του οποίου θα μπορεί να γίνει από όλες τις ηλικιακές και κοινωνικές ομάδες, καθώς επίσης προβλέπεται και ανεμπόδιστη πρόσβαση από ΑμΕΑ.

Ειδικότερα προβλέπονται:
– κατασκευή νησίδας στο δρόμο και στάσης λεωφορείου με πέργκολα
– ενημερωτική πινακίδα για την ιστορία του οικισμού 
– ηλεκτροφωτισμός με φωτιστικά  LED
– δάπεδα από φυσικά υλικά (κυβόλιθους, πλάκες πορφυρίτη) 
– φυτεύσεις
– κατασκευή σιντριβανιού
– αστικός εξοπλισμός (πέτρινα καθιστικά, κάδοι, πινακίδες κλπ).

Το έργο προβλέπεται, σύμφωνα με τη σύμβαση, να υλοποιηθεί σε έξι (6) μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι από το ίδιο ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδοτούνται η ανάπλαση της πλατείας Ανθείας και η πλατεία Λουτρού, η σύμβαση έργου για την οποία θα υπογραφεί στο προσεχές χρονικό διάστημα.


Συντάκτης Νewsroom 29 Σεπτεμβρίου, 2022 11:14
Swiss Approval

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV