Ανανεώνεται ο αύλειος χώρος του 1ου Γυμνασίου – 1ου ΓΕΛ Ορεστιάδας

Συντάκτης Νewsroom 11 Ιουλίου, 2018 17:00

Ανανεώνεται ο αύλειος χώρος του 1ου Γυμνασίου – 1ου ΓΕΛ Ορεστιάδας

Νέα όψη με γήπεδο 5χ5, ανακατασκευή γηπέδου μπάσκετ, κιόσκια αλλά και αστικό εξοπλισμό αποκτά ο αύλειος χώρος του 1ου Γυμνασίου -1ου Γενικού Λυκείου Ορεστιάδας

Το 1ο Γυμνάσιο -1ο Γενικό Λύκειο Ορεστιάδας εντάσσεται στο πιλοτικό πρόγραμμα “Εμαυτίων” για τη συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων στους αύλειους χώρους των σχολείων με χθεσινή απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Με την παρότρυνση του γραφείου Κοινωνικών και Πολιτικών υποθέσεων της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού, αναπτύσσεται πλέον συνεργασία ανάμεσα σε δυο Υπουργεία, Παιδείας και Πολιτισμού/Αθλητισμού, με την ένταξη 18 ακόμη σχολικών συγκροτημάτων (41 σχολεία συνολικά) μεταξύ αυτών και το 1ο Γυμνάσιο -1ο Γενικό Λύκειο Ορεστιάδας, και επιπλέον προϋπολογισμό 1 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων. Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ήδη από το 2015, έχει εντάξει 15 έργα σε χώρους σχολείων προϋπολογισμού 1 εκατ. 300 χιλιάδων ευρώ, από τα οποία τα 11 ήδη έχουν ολοκληρωθεί.

Η χρηματοδότηση για το εν λόγω έργο είναι 50.000 ευρώ ενώ όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ορεστιάδας μέσω των κοινωνικών δικτύων “χρηματοδοτούμε με άλλες 89.500 (ιδιους πόρους) και κάνουμε διαγωνισμό για την πλήρη ανάπλαση του αύλειου χώρου 1ου Γυμνάσιου -1ου ΓΕΛ Ορεστιάδας“. Με αυτήν την ενέργεια το συνολικό ύψος του  προϋπολογισμού υπολογίζεται στα 139.000 ευρώ. Σημειώνεται πως η ανάπλαση αφορά συγκεκριμένα γήπεδο 5χ5, ανακατασκευή γηπέδου μπάσκετ, κιόσκια αλλά και αστικό εξοπλισμό.

Tο εν λόγω πρόγραμμα εγκρίθηκε και εκδόθηκε και η σχετική εγκύκλιος, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η εφαρμογή του στα 41 σχολεία, ανάμεσα των οποίων και αυτό της Ορεστιάδας.

Δείτε την σχετική απόφαση ΕΔΩ


Συντάκτης Νewsroom 11 Ιουλίου, 2018 17:00

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200

Δημοφιλή άρθρα

NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV