Μ. Γκουγκουσκίδου: “Μαυρίδης – Παπαδόπουλος οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος”

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 14 Σεπτεμβρίου, 2023 10:45

Μ. Γκουγκουσκίδου: “Μαυρίδης – Παπαδόπουλος οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος”

Ανακοίνωση με τίτλο “Μαυρίδης – Παπαδόπουλος οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος” εξέδωσε η παράταξη “Δήμος Ορεστιάδας Τόπος να Ζω” της Μαρίας Γκουγκουσκίδου:

ΜΑΥΡΙΔΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΟΙ ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ

Εμβρόντητοι παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες τις αλληλοκατηγορίες μεταξύ των παλιών συνεταίρων Βασίλη Μαυρίδη, δημάρχου και Διαμαντή Παπαδόπουλου, υποψήφιου δημάρχου, για το ποιος εκπροσωπεί ιδιωτικά συμφέροντα που δραστηριοποιούνται στον χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και ιδιαίτερα στην τοποθέτηση και εκμετάλλευση Ανεμογεννητριών.


Τώρα που το περιβάλλον εκδικείται γιατί κάποιοι από θέσεις ευθύνης, με τις πράξεις και παραλείψεις τους, έβλαψαν τη γη, τα δάση, τα νερά και οι τοπικές κοινωνίες ψάχνουν τους ενόχους, οι πραγματικοί υπεύθυνοι προσπαθούν να θολώσουν τα νερά και να φορτώσουν ο ένας στον άλλο τις ευθύνες. Και οι δύο έπαιξαν βρώμικα παιχνίδια.

Πιο συγκεκριμένα:

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 2-8-2023 το 1ο θέμα της ημερήσιας διάταξης είναι:

1. Γνωμοδότηση για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου: “Τέσσερις ΑΣΠΗΕ συνολικής ισχύος 302,4 MW με τα συνοδά έργα τους και διασυνδετική γραμμή μεταφοράς 150 kV σε νέο ΚΥΤ”.

Εισηγητής: Ο Δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλειος Μαυρίδης

Ο κ. Δήμαρχος υπερασπίζεται με θέρμη να δοθεί πράσινο φως για την εγκατάσταση 72 ανεμογεννητριών στη γη μας. Παρά την αντίδραση της αντιπολίτευσης, η πλειοψηφούσα παράταξη του Δημάρχου εγκρίνει το θέμα. Ο κ. Παπαδόπουλος είναι απών. Προφανώς για να διευκολύνει τον κ. Δήμαρχο να περάσει το θέμα. Α ν ήταν αντίθετος θα ήταν παρών να καταψηφίσει.

Στις 8-11-2022 σύσσωμη η αντιπολίτευση ξαναφέρνει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Συγκεκριμένα το 7ο θέμα της Ημερήσιας Διάταξης είναι:

7. Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 116/2022 απόφασης του Δ.Σ. με θέμα “Γνωμοδότηση για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου: “Τέσσερις ΑΣΠΗΕ συνολικής ισχύος 302,4 MW με τα συνοδά έργα τους και διασυνδετική γραμμή μεταφοράς 150 kV σε νέο ΚΥΤ”

Εισηγήτρια η Δημοτική Σύμβουλος Μαρία Γκουγκουσκίδου.

Η εισήγηση της κ. Γκουγκουσκίδου με τη στήριξη όλης της Αντιπολίτευσης γίνεται δεκτή και η απόφαση της Διοίκησης της 2-8-2023 ακυρώνεται.

Ο κ. Παπαδόπουλος ταυτίζεται με τον κ. Μαυρίδη και καταψηφίζει την εισήγηση της κ. Γκουγκουσκίδου. Διαφοροποιείται απ’ τον κ. Δήμαρχο μόνο στο ύψος των ανταποδοτικών. Τον ενδιαφέρουν μόνο τα “αργύρια”.

Αυτή είναι η αλήθεια, είναι στα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Και οι δύο ήταν προκλητικοί και υπέρ της δημιουργίας των 4 Αιολικών Πάρκων και της λειτουργίας των 72 συνολικά ανεμογεννητριών.

Ο καυγάς τους γίνεται γιατί οι δημότες, μετά τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες, αντιδρούν και γιατί ο ίδιοι εκπροσωπούν διαφορετικά συμφέροντα. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Εμείς και σ’ αυτή την περίπτωση δείξαμε ότι μπορεί η τοπική κοινωνία να μας εμπιστευτεί. Δείξαμε ότι πάνω από όλα βάζουμε το δημόσιο συμφέρον και την ποιότητα ζωής των δημοτών μας. Μαζί με τους δημότες μας θα αποτρέψουμε όχι μόνο τον κ. Μαυρίδη και τον κ. Παπαδόπουλο, αλλά και όλους όσους προκρίνουν ευκαιριακά συμφέροντα σε βάρος του Βορείου Έβρου.

Τώρα η κοινωνία γνωρίζει με αποδείξεις τον καθένα μας και θα αποδώσει τα του καίσαρος τω καίσαρι.

Ορεστιάδα 12 Σεπτεμβρίου 2023

ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΩ


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 14 Σεπτεμβρίου, 2023 10:45

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV