Εργατικά Σωματεία Έβρου: Εκφράζουμε αλληλεγγύη στον απεργό πείνας Π. Ρούτσι
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον απεργό πείνας Π. Ρούτσι και σε όλους τους συγγενείς, που οι δικοί τους σκοτώθηκαν στα Τέμπη. Στηρίζουμε τον αγώνα τους διεκδικώντας να αποδοθούν όλες οι ποινικές και πολιτικές ευθύνες στους υπεύθυνους γι’ αυτό το κρατικό και εργοδοτικό έγκλημα. Τηρούμε την υπόσχεση μας και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να μην «μπαζωθεί» αυτή την υπόθεση.
Κυβέρνηση και δικαιοσύνη έχουν ευθύνη και πρέπει άμεσα να ικανοποιήσουν το δίκαιο αίτημά για εκταφή της σορού, όπως και των δεκάδων συγγενών που απαιτούν να συνεχιστεί η ανάκριση που έκλεισε άρον άρον με τεράστιες ελλείψεις και εκκωφαντικά κενά.
Είμαστε στο δρόμο του αγώνα για να καταγγελθεί το έγκλημα στα Τέμπη, να αναδειχθούν οι βαθύτερες αιτίες που είναι η πολιτική της σημερινής και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, η πολιτική της Ε.Ε. όπου οι συγκοινωνίες αποτελούν πεδίο κερδοφορίας, είτε όταν πρόκειται για εταιρείες που την πλειοψηφία τους κατέχει το κράτος είτε για ιδιωτικές. Και στις δυο εκδοχές θυσιάζονται η ασφάλεια και οι ανάγκες μας για τη μείωση του κόστους και την μεγιστοποίηση των κερδών τους.
Δυόμισι χρόνια μετά το έγκλημα στα Τέμπη, με πληθώρα επικίνδυνων συμβάντων σε όλο το μήκος του σιδηροδρομικού δικτύου, και εδώ στον Έβρο με τα πρόσφατα ατυχήματα σε αφύλακτες διαβάσεις στην περιοχή του Σουφλίου, με τη μεταφορά επικίνδυνων πολεμικών φορτίων, αντί για μέτρα ασφάλειας συνεχίζεται η έκθεση των εργαζομένων επιβατών και των κατοίκων σε διαρκείς κινδύνους!
Μπροστά στην απεργία της 1ης ΟΚΤΩΒΡΗ
- Παλεύουμε για σύγχρονες, φθηνές και ασφαλείς μεταφορές, που δε θα λειτουργούν με κριτήριο το κέρδος, αλλά με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες.
- Διεκδικούμε μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλους τους χώρους εργασίας για να μην θρηνούμε συνεχώς θύματα.
Τα κέρδη τους Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ
Συμμετέχουμε μαζικά στην Απεργία την Τετάρτη 1 Οκτώβρη και στην συγκέντρωση των εργατικών σωματείων, στις 11:00 π.μ. μπροστά στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης.
Τα σωματεία:
- ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ – ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»
- ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
- ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΘΡΑΚΗΣ
- ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν. ΕΒΡΟΥ
- ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ Ν.ΕΒΡΟΥ



