ΑΜΘ – Θεσσαλία: Στο Ευρωκοινοβούλιο οι Περιφέρειες που έπληξε η κλιματική κρίση

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 2 Απριλίου, 2024 10:41

ΑΜΘ – Θεσσαλία: Στο Ευρωκοινοβούλιο οι Περιφέρειες που έπληξε η κλιματική κρίση

Εκδήλωση την Τετάρτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τις καταστροφές σε Θεσσαλία και Θράκη διοργανώνει ο Ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου

Οι μνήμες από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία και τη μεγάλη πυρκαγιά στη Θράκη είναι ακόμη νωπές.

Η συζήτηση για την ανασυγκρότηση και την εφαρμογή ενός βιώσιμου και ρεαλιστικού μοντέλου ανάπτυξης για τα επόμενα χρόνια είναι στο προσκήνιο.


Για τον λόγο αυτό ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου διοργανώνει την Τετάρτη 3 Απριλίου 2024 και ώρα 18:30 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, την εκδήλωση «Οι περιφέρειες που έπληξε η κλιματική κρίση: Ανασυγκρότηση και προοπτικές / Αγροδιατροφή και Τουρισμός».

Στην εκδήλωση θα τοποθετηθεί ο Περιφερειάρχης, Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, και αιρετοί εκπρόσωποι της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, οι οποίοι θα μιλήσουν για την ανάγκη ανασυγκρότησης των δύο περιοχών και την προοπτική διεξόδου, που δίνει η αγροδιατροφή και ο τουρισμός.

Παράλληλα θα διερευνηθούν τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την ανασύνταξη των περιοχών αλλά και τις εναλλακτικές προοπτικές μέσα από τη σύνδεση της αγροδιατροφής με τον τουρισμό.

Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν τοπικοί παράγοντες και εξειδικευμένα στελέχη της αυτοδιοίκησης, όπως επίσης και εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Παρέμβαση-μήνυμα θα πραγματοποιήσει και ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Μετά το πέρας της συζήτησης θα ακολουθήσει γευσιγνωσία τοπικών προϊόντων με θέμα «Γαστρονομικοί Προορισμοί».


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 2 Απριλίου, 2024 10:41

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV