Εργατικό Κέντρο Ορεστιάδας: Απαιτούμε άμεση διαλεύκανση και απόδοση ευθυνών – Τα ερωτήματα είναι πολλά

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 10 Μαΐου, 2024 18:59

Εργατικό Κέντρο Ορεστιάδας: Απαιτούμε άμεση διαλεύκανση και απόδοση ευθυνών – Τα ερωτήματα είναι πολλά

Σε σκληρό τόνο και με ερωτηματικά για τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος που κόστισε τη ζωή στον 53χρονο εργάτη σε βιοτεχνία στο Νέο Χειμώνιο Ορεστιάδας (βλ. σχετικά > ΕΔΩ), το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ορεστιάδας αναφέρει τα εξής:

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ορεστιάδας εκφράζει τη θλίψη και την αγανάκτησή του για το τραγικό δυστύχημα στο Χειμώνιο Ορεστιάδας όπου έχασε την ζωή του ακόμα ένας εργαζόμενος την ώρα του καθήκοντος. Είναι αδιανόητο ένας άνθρωπος να πηγαίνει στην δουλειά και να μην γυρίζει σπίτι του. Φαινόμενο που το τελευταίο διάστημα στην χώρα μας έχει γίνει δυστυχώς καθημερινότητα.

Swiss Approval

Μέχρι στιγμής δεν έχουν εξακριβωθεί τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος και δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβει.

Απαιτούμε την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών όπου αυτές αναλογούν. Τα ερωτήματα για το θάνατο του συναδέλφου είναι πολλά και αναπάντητα.

Επιβάλλεται να ληφθούν άμεσα μέτρα ώστε να σταματήσουμε επιτέλους να θρηνούμε εργαζομένους. Όπως:

  1. Στελέχωση υπηρεσιών.
  2. Τακτικοί έλεγχοι.
  3. Κατάρτιση εργαζομένων και εργοδοτών.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΙΚΕΙΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΜΑΣ

Από την Διοίκηση

Το μηχάνημα που καταπλάκωσε τον άτυχο εργάτη:

—-

Ανακοίνωση εξέδωσε και το Αγωνιστικό Μέτωπο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας:

Ακόμη ένα τραγικό εργατικό δυστύχημα έρχεται να προστεθεί σε όλα τα προηγούμενα με κόστος την ίδια την ανθρώπινη ζωή. Ακόμη ένας συνάδελφος έχασε την ζωή του λόγω ατυχήματος εν ώρα εργασίας, στα καθημερινά «Τέμπη» στους χώρους δουλειάς.

Φτάνει πια! Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας!

Καταγγέλλουμε το νέο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα που έγινε χθες, Πέμπτη 09/05/2024, σε βιοτεχνία πλαστικών στο Νέο Χειμώνιο Ορεστιάδας. Ο συνάδελφός μας 53 ετών, έχασε τη ζωή του παλεύοντας για το μεροκάματο μέσα στη ζούγκλα της «ανάπτυξής» τους.

Μεγαλώνει και στην περιοχή μας η μαύρη λίστα! Να μην το επιτρέψουμε!

Ο συνάδελφος μας έρχεται να προστεθεί στους εκατοντάδες εργαζομένους που δεν γυρίζουν τελικά στο σπίτι. Μετά τη χρονιά ρεκόρ του 2023 με τους 179 νεκρούς, δεν ιδρώνει κανένα αφτί υπευθύνου και πάει να γίνει συνήθεια να χάνει τη ζωή του ένας εργαζόμενος ανά δύο ημέρες.

Εργαζόμενοι – εργαζόμενες,

Εδώ και τώρα να δυναμώσουμε την ενότητά μας, κανένας να μην είναι μόνος του. Ως Αγωνιστικό Μέτωπο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή μας στην οικογένεια και τους συναδέλφους του αδικοχαμένου εργαζόμενου και απαιτούμε:

  • Nα διευκρινιστούν πλήρως τα αίτια του δυστυχήματος και να στηριχθεί με κάθε τρόπο η οικογένεια του νεκρού εργαζομένου.
  • Ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
  • Άμεση στελέχωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας για να ξεκινήσουν να γίνονται ουσιαστικοί έλεγχοι στους χώρους εργασίας.
  • Να υπογράφουν σε όλους τους κλάδους Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, σταθερή δουλειά με δικαιώματα, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο.

Στη Λεπτή Ορεστιάδας η κηδεία

Εντωμεταξύ, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί με τις αγγελίες σε στύλους της Ορεστιάδας, η κηδεία του άτυχου 53χρονου, πατέρα δύο παιδιών, θα τελεστεί το Σάββατο 11 Μαΐου στις 13:00, στον Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος Λεπτής.


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 10 Μαΐου, 2024 18:59

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV