«Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα»: Ποιες προθεσμίες του προγράμματος παρατείνονται

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 25 Οκτωβρίου, 2023 13:06

«Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα»: Ποιες προθεσμίες του προγράμματος παρατείνονται

Παρατείνονται σημαντικές προθεσμίες που αφορούν στο πρόγραμμα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα», οι οποίες σχετίζονται με τα εξής: λήξη εξαργύρωσης δεσμευμένων επιταγών, παράδοση παλαιών συσκευών από ωφελούμενους και δυνατότητα επιστροφών – ακυρώσεων συναλλαγών.

Διευκρινίζεται πως η καταληκτική ημερομηνία αγορών δεν αλλάζει, παραμένει η Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023.

Ειδικότερα όσον αφορά στις νέες προθεσμίες του «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα» ισχύουν τα εξής:


1. Λήξη εξαργύρωσης δεσμευμένων επιταγών:
Οι επιταγές, οι οποίες είναι σε κατάσταση «δέσμευσης σε έμπορο» μπορούν, πλέον, να εξαργυρωθούν μέχρι και την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου (από 8 Νοεμβρίου που ήταν η προηγούμενη προθεσμία).

2. Παράδοση παλαιών συσκευών από ωφελούμενους: Παραδόσεις παλαιών συσκευών προς ανακύκλωση, από τους ωφελούμενος στους εμπόρους, μπορούν να γίνονται έως και την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου (από 8 Νοεμβρίου που ίσχυε μέχρι πρότινος).
Ειδικά για τις εξαργυρώσεις των επιταγών, οι οποίες είναι σε κατάσταση «δέσμευσης σε έμπορο», οι παραδόσεις παλαιών συσκευών προς ανακύκλωση από τους ωφελούμενους μπορούν να γίνονται έως και την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου (από 23 Νοεμβρίου, που προβλεπόταν).

3. Δυνατότητα επιστροφών/ακυρώσεων συναλλαγών: Με τα νέα δεδομένα, μπορούν να πραγματοποιούνται επιστροφές και ακυρώσεις συναλλαγών μέχρι την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου (από 23 Νοεμβρίου, που ίσχυε).
Εντός του ίδιου χρονικού διαστήματος επιτρέπεται, κατ’ εξαίρεση, η αγορά νέων συσκευών (νέα εξαργύρωση) μόνο για τις επιταγές που ακυρώθηκαν μετά την καταληκτική ημερομηνία αγορών που προβλέπει το πρόγραμμα, δηλαδή μετά τις 24 Οκτωβρίου.

Πηγή: ΕΡΤ


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 25 Οκτωβρίου, 2023 13:06

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV