Αλλαγή της απόφασης για τις αποσπάσεις αστυνομικών που υπηρετούν στον Έβρο

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη Οκτώβριος 8, 2018 11:50

Αλλαγή της απόφασης για τις αποσπάσεις αστυνομικών που υπηρετούν στον Έβρο

Ένα θέμα που είχε προκύψει και είχε ξεσηκώσει ποικίλες αντιδράσεις τις προηγούμενες ημέρες ήταν το θέμα της αποδυνάμωσης των αστυνομικών δυνάμεων που υπηρετούν στον Έβρο.

Όπως είχε γίνει γνωστό απόφαση της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με τις αποσπάσεις αστυνομικών που υπηρετούν στον Έβρο, περιόριζε τον αριθμό των ενστόλων που συμμετέχουν στην επιχείρηση «Ασπίδα», δηλαδή στις ειδικές ομάδες που αναπτύσσουν επιχειρησιακή δράση στην ελληνοτουρκική μεθόριο για τον έλεγχο της παράνομης μετανάστευσης.

Η συγκεκριμένη απόφαση είχε ως κίνητρο την ανάγκη ενίσχυσης των αστυνομικών υπηρεσιών της Αττικής και αποτελεί πάγιο αίτημα των συνδικαλιστικών ενώσεων της πρωτεύουσας σύμφωνα με πληροφορίες (δείτε αναλυτικά και ΕΔΩ).

Η απόφαση αυτή επέφερε πολλές αντιδράσεις, τόσο από την Ένωση Αστυνομικών Αλεξανδρούπολης και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων όσο και από τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς και τον βουλευτή Έβρου Αναστάσιο Δημοσχάκη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αλλάξει η απόφαση από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με τις αποσπάσεις, όπως ανακοίνωσε ο κ. Πέτροβιτς στα κοινωνικά δίκτυα:

Ανακλήθηκαν τελικά χθες από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. οι αποσπάσεις των αστυνομικών που υπηρετούν στη φύλαξη των συνόρων του Έβρου, για αντιμετώπιση της παράνομης εισόδου μεταναστών. Η απόφαση πάρθηκε ύστερα από τις έντονες πιέσεις από ασκήσαμε ως Περιφερειακή Ενότητα Έβρου σε συνεργασία με τις συνδικαλιστικές ενώσεις των Αστυνομικών του νομού και τον βουλευτή Αν. Δημοσχάκη, προς την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Την ώρα που οι μεταναστευτικές ροές αυξάνονται δραματικά, είναι παράλογο να επιχειρούνται αποσπάσεις Αστυνομικών στην Αθήνα και να αποδυναμώνεται η φύλαξη των συνόρων του Έβρου!”


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη Οκτώβριος 8, 2018 11:50

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200
NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV