Αλεξανδρούπολη: Υπεγράφησαν οι συμβάσεις για το Λύκειο Φερών και την ανάπλαση δυτικής χερσαίας ζώνης

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη Φεβρουάριος 7, 2019 09:33

Αλεξανδρούπολη: Υπεγράφησαν οι συμβάσεις για το Λύκειο Φερών και την ανάπλαση δυτικής χερσαίας ζώνης

Υπεγράφησαν οι συμβάσεις για την υλοποίηση των έργων «Κατασκευή Λυκείου Φερών» και «Ανάπλαση δυτικής χερσαίας ζώνης»

Την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019 στο δημοτικό κατάστημα Φερών υπεγράφη από τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολη, κ. Ευάγγελο Λαμπάκη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας η σύμβαση εκτέλεσης του έργου «Κατασκευή Λυκείου Φερών», προϋπολογισμού 3.000.000€. Οι εργασίες κατασκευής του έργου αναμένεται να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας.

Ακολούθως στο δημαρχείο Αλεξανδρούπολης, ο κ. Λαμπάκης και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας υπέγραψαν τη σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Ανάπλαση δυτικής χερσαίας ζώνης», προϋπολογισμού 2.400.000€

Η ανάπλαση περιλαμβάνει τη δημιουργία ζώνης περιπάτου και ποδηλατοδρόμου κατά μήκος της παραλιακής λεωφόρου από την Αργώ έως και τον Άγιο Εύπλου (Τμήμα 1) με κύριο μέλημα τη μείωση της υψομετρικής διαφοράς μέσω της δημιουργίας αναβαθμών (πατάρια). Το Τμήμα 2 που αφορά στη δημοτική πλαζ περιλαμβάνει διαδρομή περιπάτου με ενσωματωμένο διάδρομο για τους συμπολίτες μας με προβλήματα όρασης και τρεις εισόδους προς την πλαζ με ειδικά διαμορφωμένες πέργκολες. Επιπλέον, θα διαμορφωθούν νέες αθλητικές εγκαταστάσεις, οι οποίες θα περιλαμβάνουν πίστα skateboard, ένα γήπεδο handball και δύο γήπεδα beachvolley ενώ επίσης προβλέπεται ο εξωραϊσμός με έντονο το φυτικό στοιχείο των υφιστάμενων εγκαταστάσεων ναυταθλητισμού. Παράλληλα δημιουργείται μια ζώνη ψυχαγωγίας παίδων με πιστοποιημένη παιδική χαρά και ζώνη κοινωνικών εκδηλώσεων πλησίον της εκκλησίας του Αγίου Εύπλου με τη δημιουργία ειδικού χώρου για κοινωνικές εκδηλώσεις.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη Φεβρουάριος 7, 2019 09:33

Συνεντεύξεις

Μουρμούρια
Μουρμούρια

Ράδιο Έβρος TV

Εγγραφείτε στο Newsletter