Αλεξανδρούπολη: “Το ελιξίριο του έρωτα” από την Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη Φεβρουάριος 9, 2018 11:47

Αλεξανδρούπολη: “Το ελιξίριο του έρωτα” από την Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης

Η Μητροπολιτική όπερα της Νέας Υόρκης παρουσιάζει το έργο “Το ελιξίριο του έρωτα” του Gaetano Donizetti.

Το κοινό της Αλεξανδρούπολης, με την συμβολή της Κινηματογραφικής Λέσχης Αλεξανδρούπολης θα έχει την ευκαιρία να το παρακολουθήσει σε απευθείας ζωντανή μετάδοση από τη σκηνή της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης. Τo Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018 στις 19:00 στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης.

Είσοδος 10-15 ευρώ
Διάρκεια: 2 ώρες & 39 λεπτά με 1 διάλειμμα 32 λεπτών

Στην προβολή θα παραστεί και θα κάνει μια σύντομη ανάλυση ο καθηγητής Μηνάς Ι. Αλεξιάδης.

Πρόκειται για μια από τις πιο γοητευτικές και μελωδικές όπερες του ρεπερτορίου, αλλά και μια από τις αγαπημένες του κοινού της όπερας παγκοσμίως. Ο Ντονιτσέττι έγραψε υπέροχες μελωδίες, όπως το διάσημο “Una furtiva lagrima”, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην ατμόσφαιρα του έργου και την ενορχήστρωση. Έπλασε μια χαλαρή ατμόσφαιρα, όπου κυριαρχούν τα φωτεινά χρώματα και τα αγνά συναισθήματα, σε ένα έργο που μέχρι σήμερα επιτρέπει στον θεατή να φύγει από την αίθουσα με χαμόγελο.
Η πλοκή του έργου αφορά στον έρωτα που αισθάνεται ο φτωχός χωρικός Νεμορίνο για την όμορφη, πλούσια και φιλάρεσκη Αντίνα. Πιστεύει ότι αν πιει ένα μαγικό ελιξίριο εκείνη θα τον αγαπήσει. Την αφέλειά του εκμεταλλεύεται ο πλανόδιος αγύρτης Δρ. Ντουλκαμάρα, που τού πουλά αντί για ελιξίριο ένα μπουκάλι κρασί Μπορντώ…


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη Φεβρουάριος 9, 2018 11:47

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200
Μουρμούρια

Ράδιο Έβρος TV

Εγγραφείτε στο Newsletter