Αλεξανδρούπολη και Σουφλί επισκέφθηκαν οι Δ. Παπαδημούλης, Π. Κουρουμπλής και Ο. Μουσταφά

Συντάκτης Νewsroom Απρίλιος 15, 2019 09:22

Αλεξανδρούπολη και Σουφλί επισκέφθηκαν οι Δ. Παπαδημούλης, Π. Κουρουμπλής και Ο. Μουσταφά

Το Σάββατο 13 Απριλίου 2019 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Ν.Ε.ΣΥΡΙΖΑ Έβρου για τις Ευρωεκλογές με θέμα «Η Ευρώπη σε κρίσιμο σταυροδρόμι Πρόοδος η Οπισθοδρόμηση» με ομιλητές τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη (Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου), Παναγιώτη Κουρουμπλή (βουλευτής Β´ Αθηνών, πρώην υπουργός) και Ουφούκ Μουσταφά (δικηγόρος, δημοτική σύμβουλος Δήμου Κομοτηνής) σε Σουφλί και Αλεξανδρούπολη.

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης και η υποψήφια ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ουφουκ Μουσταφά, στα πλαίσια της επίσκεψής τους στο Σουφλί ξεναγήθηκαν στην περιοχή και συνομίλησαν με νέους και μεγαλύτερους κατοίκους. Ακόμη επισκέφθηκαν παραδοσιακά κρεοπωλεία και εργαστήρια όπου είδαν την αναπήνιση του μεταξιού με παραδοσιακό αλλά και πιο σύγχρονο τρόπο. Στο Μουσείο Τέχνης Μεταξιού Τσιακίρη, όπου πραγματοποιήθηκε και η ομιλία με θέμα «Η Ευρώπη σε κρίσιμο σταυροδρόμι Πρόοδος η Οπισθοδρόμηση» είδαν ιστορικά την εξέλιξη του Μεταξιού, από το μεταξόσπορο και το μεταξοσκώληκα μέχρι την ύφανση και τα σύγχρονα μεταξωτά δημιουργήματα ενώ στην συνέχεια δοκίμασαν τοπικά εδέσματα σε ταβέρνα της περιοχής.

Αργότερα την ίδια ημέρα ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, ήταν ομιλητής και στην εκδήλωση της ΝΕ Έβρου στην Αλεξανδρούπολη, με θέμα το στρατηγικό δίλημμα μεταξύ προόδου και συντήρησης, ενόψει των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου.

Σε αυτήν την ομιλία συμμετείχαν επίσης και οι  υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ουφούκ Μουσταφά και Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Όλοι οι ομιλητές τόνισαν ότι οι Ευρωεκλογές του Μαΐου είναι οι πιο κρίσιμες εκλογές στην ιστορία της Ε.Ε. γιατί το αποτέλεσμά τους θα καθορίσει το μέλλον της ώστε να μη χαθεί η ελπίδα και να χτιστεί με αισιοδοξία μια καλύτερη Ευρώπη.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης τόνισε πως «στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αυτά τα πέντε χρόνια είχαμε πολλά εμπόδια στο να περάσουμε τις πολιτικές μας και την κοινωνική μας ατζέντα, δώσαμε πολλές μάχες για να βγάλουμε την Ελλάδα από τα μνημόνια και να στηρίξουμε όσο περισσότερο μπορούσαμε τη μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, και κυρίως τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες», προσθέτοντας πως «είναι γεγονός ότι σε αυτή τη μεγάλη μάχη για έξοδο από την σκληρή επιτροπεία, για σταθεροποίηση και ανάκαμψη της οικονομίας, μετά από τόσα πολλά χρόνια ύφεσης και στασιμότητας, πετύχαμε σημαντικές νίκες, που βελτίωσαν σταδιακά, προς όφελός μας, τους πολιτικούς συσχετισμούς στην Ευρώπη».

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πρόσθεσε ακόμα ότι «όλα αυτά τα οποία πετύχαμε και για την πατρίδα μας και για τους Ευρωπαίους πολίτες συνολικά, πρέπει να τα συνεχίσουμε για να διαμορφώσουμε τις συνθήκες για μια Ευρώπη, όπως εμείς την οραματιζόμαστε», υπογραμμίζοντας ότι «πιστεύω ότι θα καταφέρουμε, με τη στήριξη των λαών -και του ελληνικού-, να φτιάξουμε μια πλειοψηφία στην Ευρώπη, που θα πει `όχι` στην οπισθοδρόμηση και την υποψηφιότητα Βέμπερ, που στην Ελλάδα λανσάρουν ΝΔ και Κυριάκος Μητσοτάκης».


Συντάκτης Νewsroom Απρίλιος 15, 2019 09:22

Συνεντεύξεις

Μουρμούρια
NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV

Εγγραφείτε στο Newsletter