Αγωνία στους βαμβακοπαραγωγούς του Έβρου για τιμή στο βαμβάκι και αποζημιώσεις

Συντάκτης Νewsroom 2 Οκτωβρίου, 2019 15:32

Αγωνία στους βαμβακοπαραγωγούς του Έβρου για τιμή στο βαμβάκι και αποζημιώσεις

Ιδιαίτερη ανησυχία υπάρχει ανάμεσα στους βαμβακοπαραγωγούς του βορείου Έβρου με αφορμή την τιμή στο βαμβάκι

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες κάνουν λόγο για ιδιαίτερα μειωμένη τιμή εκκίνησης, κάτω των 0,40 ευρώ – με τα περσινά δεδομένα όπου η τιμή στο βαμβάκι κινήθηκε από 0,49 έως 0,59 ευρώ είναι κατανοητό ότι είναι μεγάλη η πτώση, ενώ για την τιμή στο βαμβάκι ανακοίνωση εξέδωσε και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η Ενότητα». Για το θέμα μίλησε στον αέρα του ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ ο Λάμπρος Κουμπρίδης, πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ορεστιάδας, μεταφέροντας τον προβληματισμό των παραγωγών, οι οποίοι είχαν και πέρσι μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά με πολλές καταστροφές στην παραγωγή τους από το πράσινο σκουλήκι, και τις σκέψεις που εκφράζονται για δράσεις και κινητοποιήσεις. “Αν έχουμε και δεύτερη χρονιά τέτοια δεν πιστεύω ότι υπάρχει νόημα να συνεχίσει κάποιος να ασκεί το γεωργικό επάγγελμα. Θα υπάρξουν άτομα τα οποία δεν αντέχουν οικονομικά να συνεχίσουν, είναι δυσβάσταχτο” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουμπρίδης.

Παράλληλα στο θέμα των αποζημιώσεων για τις καταστροφές στις περσινές βαμβακοκαλλιέργειες, ακόμη δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για τα πορίσματα που έχουν δώσει οι τοπικές ΔΑΟΚ, αναμένεται η απόφαση από τον ΕΛΓΑ και το Υπουργείο: “έχουμε μια μικρή πληροφόρηση ότι τα πράγματα μάλλον δεν είναι και τόσο καλά όσο περιμένουμε… δεν γνωρίζουμε ακόμα τι θα γίνει. Ευχόμαστε όλα να πάνε καλά.” είπε ο κ. Κουμπρίδης ο οποίος συμπλήρωσε ότι από μέρα σε μέρα αναμένεται να βγει η τιμή στο βαμβάκι μετά από συζήτηση που είχε με τους εκκοκκιστές ενώ για το θέμα των αποζημιώσεων μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου αναμένεται να βγει το πόρισμα, σύμφωνα με την ενημέρωση από το αρμόδιο Υπουργείο.

Τέλος, για την καταβολή της φετινής ΚΑΠ ο κ. Κουμπρίδης ανέφερε ότι αναμένεται πριν τις 28 Οκτωβρίου ωστόσο πρόσθεσε πως δεν θεωρεί πιθανό να είναι αυξημένο το φετινό ποσό, καθώς συνηθέστερα το ποσό της επιδότησης μειώνεται ανά χρονιά παρά αυξάνεται.

Ακούστε αναλυτικά τα όσα είπε στον αέρα του ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ ο κ. Κουμπρίδης:


Συντάκτης Νewsroom 2 Οκτωβρίου, 2019 15:32

Συνεντεύξεις

Μουρμούρια

Δημοφιλή άρθρα

NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV