«Αγριεύει» και άλλο η «Σοφία» – Νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη Ιανουάριος 4, 2019 11:00

«Αγριεύει» και άλλο η «Σοφία» – Νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων

Επιδείνωση των χιονοπτώσεων τις επόμενες ώρες προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική υπηρεσία η οποία εξέδωσε νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων με ακόμα χαμηλότερες θερμοκρασίες τις επόμενες ημέρες και χιονοπτώσεις σε ολόκληρη τη χώρα.

Στο έλεος της «Σοφίας» βρίσκεται η Ελλάδα, με τις επόμενες ώρες να αναμένεται να ενταθούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα που σαρώνουν τη χώρα.

Συγκεκριμένα, το έκτακτο δελτίο αναφέρει:
Η κακοκαιρία που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, με κύρια χαρακτηριστικά τις πυκνές χιονοπτώσεις – ακόμα και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας – και τις χαμηλές θερμοκρασίες, θα επηρεάσει και το επόμενο διήμερο τη χώρα.

Η ΕΜΥ προβλέπει ένταση των χιονοπτώσεων σε Κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία, Στερεά Αττική, Εύβοια και Σποράδες, παγετό τις πρωινές και βραδινές ώρες, αλλά και θυελλώδεις ανέμους στο Αιγαίο. Ήδη από την κακοκαιρία, μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζει η Εύβοια ενώ σε δεκάδες περιοχές του εθνικού και επαρχιακού δικτύου είναι απαραίτητη η χρήση αλυσίδων.

Αναλυτικά, προβλέπει για:

Παρασκευή (04/01)

Οι χιονοπτώσεις που σημειώνονται, θα ενταθούν μετά το μεσημέρι στην Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Στερεά (συμπεριλαμβανόμενης της Αττικής), την Εύβοια, τις Σποράδες, βαθμιαία στην ανατολική Μακεδονία και από αργά το βράδυ στη Θράκη και τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Το Σαββάτο (05/01)

Οι πυκνές χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στην κεντρική καθώς και την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και βαθμιαία από το μεσημέρι θα εξασθενίσουν.

Παγετός κατά τόπους ισχυρός τις πρωινές και βραδινές ώρες, θα σημειωθεί και τις δυο ήμερες. Στα βόρεια κατά τόπους θα είναι ολικός.

Στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο αύριο παρασκευή (04-01-2019), θα πνέουν βαθμιαία θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 και από τη νύχτα τοπικά 9 μποφόρ, που αναμένεται να εξασθενήσουν από το μεσημέρι του Σαββάτου (05-01-2019).


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη Ιανουάριος 4, 2019 11:00

Συνεντεύξεις

Μουρμούρια
NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV